Lazdijų rajono pradinukų sporto šventė ,,Bendrauk, judėk ir tobulėk“

Gegužės 19 d. Veisiejų miesto parke gausus būrys pradinukų rinkosi į sporto šventę ,,Bendrauk, judėk ir tobulėk“. Jau penktus metus iš eilės vykstančioje rajoninėje pradinių klasių mokinių sveikatiadoje, kurią organizavo Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyrius ir Veisiejų Sigito Gedos gimnazija, dalyvavo 168 mokiniai ir jų mokytojai iš 9 mokyklų.

Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos direktorė A. Mizerienė sveikino susirinkusius į sveikatiadą, linkėjo džiugių emocijų, sportinės sėkmės, šilto ir draugiško bendravimo bei skanios „kareiviškos“ košės. Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos mokytojos I. Valentukevičienė ir L. Čakienė pasidžiaugė, kad pradinukai taip gausiai dalyvauja šiame renginyje ir aktyviai įsitraukia į sportinę veiklą. Nuotaikingus pasirodymus sporto šventės dalyviams ir svečiams padovanojo Lazdijų meno mokyklos Veisiejų skyriaus ansamblis, gimnazijos aerobikos būrelio mergaitės, trečios ir ketvirtos klasių moksleivių šokių kolektyvas. Renginį vedė ketvirtokai Emilis ir Marina.

Pirmoji rungtis, kurią turėjo įveikti visi dalyviai, buvo olimpinės ,,myliukės“ bėgimas. Tai 330 m bėgimas skirtas vaikams. Sudarę mišrias komandas mokiniai nuotaikingai pasimankštino, pagal aprašymą įvardino sporto šakų pavadinimus. Gavę kelialapius pradinukai keliavo į stoteles, kur turėjo atlikti užduotis. Jų buvo 8: ,,Greituoliai nešiotojai“, ,,Taikliosios kojelės“, ,,Vafliniai ledai“, ,,Bulvių sodinimas“, ,,Grindų riedulio slalomas“, ,,Kamuolio ridenimas aplink kliūtis“, ,,Taikliosios rankelės“ ir ,,Varlytės“. Pralaimėjusių nebuvo, nes nugalėjo draugystė. Įveikę visas kliūtis dalyviai vaišinosi skania grikių koše ir kvapnia arbata.

Mokyklų komandoms buvo įteiktos Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus padėkos. Renginio organizatoriai dėkojo mokytojoms R. Sabaliauskienei ir J. Stankevičienei bei Veisiejų kultūros namų kolektyvui už pagalbą organizuojant šį nuostabų renginį.

 

Lazdijų rajono savivaldybės ir Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *