Žygis dviračiais dovanojo daug emocijų

Į Šv. Jokūbo kelio jaunųjų ambasadorių estafetės žygį dviračiais leidosi 38 dalyviai –  Butrimonių ir Punios jaunimas, šių mokyklų vadovai, asociacijos „Panemunės dzūkai“ nariai, tarybos narys Rimas Gecevičius. Įveikti 27 kilometrus nesutrukdė nei gendantys dviračiai, nei kelyje pasitaikęs upelis.

Kartu su jaunaisiais ambasadoriais dviračio pedalus mynė ir Alytaus rajono savivaldybės mero patarėjas  Sergėjus Riabininas. Apie saugų elgesį kelyje dviratininkamskalbėjoAlytaus aps. VPK bendruomenės pareigūnas, vyresnysis tyrėjas Donatas Katlauskas. Dviratininkų koloną,pasipuošusiąŠv. Jokūbo kelio ženklu pažymėtomis vėliavėlėmis ir atšvaitinėmis apykaklėmis,vedė Butrimonių gimnazijos direktorius Valdas Valvonis.

Maršrutu Butrimonys–Raižiai–Paliepiai–Punia–Butrimonys važiavę žygio dalyviai aplankė Butrimonių Šv. Išganytojo bažnyčią, kurios istoriją pristatė parapijos klebonas Juozas Bakšys. Raižiuose jaunųjų ambasadorių laukė Raižių musulmonų religinės bendruomenės pirmininkas Ipolitas Makulavičius. Svetingai atvėręs mečetės duris, jis trumpai papasakojo savo tautos istoriją, ir pasidžiaugė paminkluLietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kunigaikščiui Vytautui Didžiajam. Iš Raižiųvykstant žvyrkeliais įPunią dviratininkams atėmė žadą kelią pastojęs Punelės upelis. Į vandenį niekas neįkrito, bet kojas sušlapo ne vienas.

Punioježygeiviai aplankė Šv. Jokūbo bažnyčią, kurios istoriją papasakojo Punios mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė LaimutėŽūsinienė. Prie piliakalnioEuropos Parlamento narės Laimos Liucijos Andrikienės padėjėjas Valdas Kilpys visiems įteikė sertifikatus, padėkojo jauniesiems ambasadoriams už Šv. Jokūbo kelio sklaidą.

Estafetę organizavusi savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Osinskienė pasidžiaugė, kad žygis pavyko sėkmingai, o jaunimas su nekantrumu laukia naujų išvykų.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *