Druskininkuose komitetų posėdžiuose pristatyti sprendimų projektai

Šiandien posėdžiavo Druskininkų savivaldybės Tarybos komitetai, kuriuose svarstyti aktualūs biudžeto, švietimo, projektų įgyvendinimo ir kitų sričių sprendimų projektai. Finansų ir apskaitos skyriaus vedėja Vyda Amšiejienė pristatė svarbų sprendimo projektą dėl nekilnojamojo turto mokesčių tarifų 2018 metams nustatymo – sprendimo projekte numatytas 0,6 procento nekilnojamojo turto mokestinės vertės mokestis, vidutinėms ir stambioms įmonėms numatytas 0,7 procento nekilnojamojo turto mokestinės vertės mokestis. Kaip ir kiekvienais metais, siekiant paskatinti žemės savininkus susitvarkyti ir tinkamai prižiūrėti turimą nekilnojamąjį turtą, naudojamam ne pagal paskirtį arba apleistam nekilnojamam turtui bus taikomas maksimalus įstatymų numatytas 3 procentų nekilnojamojo turto mokestinės vertės mokestis.

 

Komitetų posėdžiuose  pristatytas sprendimo projektas dėl kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų paskirstymo, taip pat detalizuota 2017-2020 metų asfaltuotinų žvyrkelių ruožų prioritetinė eilė, kurią sudaro trys žvyruotos kelio atkarpos:  Veisiejai-Vainiūnai-Barzdžiūnai-Liškiava, Stračiūnai-Ricieliai-Gailiūnai, Mažonys-Jovaišiai.

Posėdžiuose pristatytas sprendimo projektas dėl pritarimo projektams, teikiamiems pagal Europos regioninės plėtros fondo programas.  Tarybai pritarus, planuojama įgyvendinti tris projektus, kuriuos kartu su partneriais įgyvendins Druskininkų savivaldybė, Jaunimo užimtumo centras ir Visuomenės sveikatos biuras.  Jaunimo užimtumo centras įgyvendins projektą „Ateities kūrėjai“ , surengs amatų ir lyderystės stovyklas jaunimui.  Visuomenės sveikatos biuras projektu „Aš nugalėsiu pasaulį su sveiku gyvenimo būdu“ sieks ugdyti mokinių sveikos gyvensenos įpročius ir mažinti antsvorį.  Druskininkų savivaldybė kartu su partneriais iš kitų šalių įgyvendins projektą, skirtą pasidalinti gerąja patirtimi darnaus judumo klausimais.

Komitetų posėdžių metu pristatytas sprendimo projektas dėl Tarybos veiklos reglamento pakeitimų: informavimo apie savivaldybės narių dalyvavimą tarybos, komitetų, komisijų posėdžiuose bei pasisakymų, klausimų ir atsakymų trukmę – minėtais pakeitimais siekiama užtikrinti dalykinį bendravimą posėdžių metu bei sklandų ir efektyvų posėdžių darbą.

Švietimo skyriaus vedėjas Jevgrafijus Samuchovas akcentavo, kad šią vasarą dirbs visos ikimokyklinio ugdymo įstaigos ir skyriai, o taip pat pristatė sprendimo projektą, kuriuo numatoma atleisti nuo atlyginimo už vaikų išlaikymą mokėjimo už darželio  nelankymo laikotarpį birželio-rugpjūčio mėnesiais tėvus, kurių vaikai nelanko savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigų ar bendrojo ugdymo mokyklų ikimokyklinio ugdymo skyrių ne mažiau nei 14 dienų iš eilės, ir kurie pateikia prašymą įstaigos vadovui.

Druskininkų savivaldybės Tarybos posėdis vyks gegužės 30 dieną, 10 val.  Jame bus pristatytos Druskininkų savivaldybės mero, mero pavaduotojo, administracijos direktoriaus ataskaitos. Metines ataskaitas taip pat pristatys centro AQUA ir Druskininkų gydyklos vadovai.
Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *