“Mes norim dar!” – sako “Burbulinio” futbolo turnyro dalyviai

Alytuje įvyko paskutinis šiais metais Europos dienos renginys. Praėjusį penktadienį ( gegužės 19 d. ) A. Matučio Sporto bazėje Alytaus Europe Direct informacijos centras surengė Sporto šventę. Renginys buvo skirtas Romos sutarties 60 metų sukakčiai paminėti.

Pagrindinis sporto šventės akcentas buvo  „Burbulinis futbolas“. Komandos žaidė tarsi įprastą futbolą, tačiau kiekvienas žaidėjas buvo įlindęs į plastikinį burbulą. Norintieji galėjo dalyvauti kitose rungtyse. Renginio pradžioje savo nuotaikingus šokius dovanojo Alytaus Panemunės  pagrindinės mokyklos linijinių šokių studijos „Katutės“ šokėjos, vadovaujamos Renatos Vaikšnorienės.

Alytaus Europe Direct informacijos centro vadovė Nijolė Vitienė renginio metu kalbėjo, kad sportas ir kita fizinė veikla yra neatsiejama daugelio lietuvių ir kitų milijonų europiečių gyvenimo dalis. Todėl ir ES programos „Erasmus+“ – sportas yra ir viena pagrindinių dalių. Na, o futbolas pasirinktas dėl to, kad būtent ši sporto šaka yra populiariausia Europoje.

Šventėje dalyvavo 11 komandų.  Trečią vietą užėmė „AMBC II“ komanda, antrą vietą užėmė komanda „Pandos“, o pirmą vietą Alytaus kolegijos tarptautinių studijų studentų komanda „Inter“.

Šventei pasibaigus daugelis jautė malonų nuovargį, buvo pakilios nuotaikos. Organizatoriai jau sulaukė laiškų su prašymu organizuoti „Burbulinio“ futbolo turnyrą dar kartą.

Alytaus Europe Direct informacinio centro informacija

Fotografijos – Gedimino Ryženino

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *