Alytaus rajono savivaldybei talkins nuteistieji

Netrukus Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje vyksiančiose talkose, akcijose, sporto ir kultūros renginiuose visuomeniniais pagrindais talkins ir dalyvaus nuteistieji. Rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ir Alytaus pataisos namų direktorius Kęstutis Jasmontas pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Bendradarbiavimo sutarčiai pritarė Alytaus rajono savivaldybės taryba.

Pasirašyta sutartimi siekiama plėtoti draugiškus, aktyvius Pataisos namų ir savivaldybės ryšius, stiprinant Pataisos ir pusiaukelės namuose gerai besielgiančių nuteistųjų darbinius įgūdžius, padėti jiems integruotis į visuomenę. „Dauguma nuteistųjų turi darbus, bet savaitgaliais, švenčių dienomis, jie sutinka savanoriškais pagrindais padėti tvarkyti rajono viešąsias erdves ar susitvarkyti po renginių“, – sakė pataisos namų direktorius K. Jasmontas, pasidžiaugęs, kad tokiu būdu savivaldybė  prisidės prie nuteistųjų socializacijos. „Jie yra mūsų visuomenės dalis, tarp nuteistųjų yra ir Alytaus rajono žmonių“, – tęsė K. Jasmontas. Nuteistieji ne tik talkins savivaldybei, bet ir dalyvaus sporto, kultūros renginiuose.

Dalis nuteistųjų galėtų ne tik talkinti savivaldybei dirbdami aplinkos tvarkymo darbus, bet ir įsidarbinti rajono  įmonėse. „Savivaldybė galėtų tarpininkauti tarp Alytaus pataisos namų ir  įmonių vykdančių veiklą Alytaus rajone, ieškant joms darbuotojų“, – kalbėjo A. Vrubliauskas. Kai kuriose rajono įmonėse nuteistieji jau sėkmingai dirba.

Mero A. Vrubliausko ir administracijos direktorės J. Kručkauskaitės susitikime su Pataisos namų direktoriumi K. Jasmontu buvo aptartos ir gyventojų užimtumo didinimo programos naujovės. Pasak mero A. Vrubliausko, ar nevertėtų inicijuoti teisės aktų pakeitimų dėl naujos gyventojų užimtumo programos, kalbant apie nuteistųjų darbą.  „Nuo šių metų liepos 1 d. aplinkos tvarkymo darbus galėtų dirbti nuteistieji, jau atlikę bausmę, tačiau siekiant jiems padėti lengviau integruotis į visuomeninį, darbinį gyvenimą programoje galėtų dalyvauti nuteistieji, kurių įkalinimo laikas eina į pabaigą“, –  įsitikinęs A. Vrubliauskas.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *