Birštono gimnazijoje – „Nuoširdumo savaitės“ renginys

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, siekdama gerinti visuomenės nuomonę apie globą, įvaikinimą, globojamus bei vaikų globos namuose augančius vaikus, 2017 m. gegužės 8–14 dienomis paskelbė socialinę iniciatyvą „Nuoširdumo savaitė“. Prie šios gražios iniciatyvos prisijungė ir Birštono gimnazijos 5–6 klasių mokiniai bei savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrius.
Baigiamasis „Nuoširdumo savaitės“ renginys vyko 2017 m. gegužės 15 d. Birštono gimnazijoje. Jame dalyvavo Jiezno vaikų globos namų direktorė Jūratė Virginija Žukauskienė, savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto bei Vaiko teisių apsaugos skyrių specialistės, gimnazijos socialinė pedagogė, klasių auklėtojos ir mokiniai. Renginio metu mokiniai buvo supažindinti su nuostatomis, kad vaikai nėra atsakingi už suaugusiųjų netinkamą elgesį ir savo pareigų nevykdymą, kad globa yra pagalba likusiam be tėvų globos vaikui, siekiant užtikrinti jo saugumą, todėl aplinkiniai neturėtų toleruoti smurto prieš vaikus bei patyčių globojamų vaikų atžvilgiu.
Renginio metu moksleiviai skaitė laiškus, skirtus vaikams, gyvenantiems vaikų globos namuose. Išsakytuose žodžiuose skambėjo geriausi linkėjimai vaikams ir priminimas tėvams, kad mylėtų savo atžalas ir jų niekada nepaliktų. Citata iš parašyto laiško rodo, koks brangus kiekvienam vaikui tėvų dėmesys, meilė ir rūpestis: „…kadangi Tu neturi savo tėvelių, Tau turėtų būti labai liūdna, bet neliūdėk visą gyvenimą. Suprantu, kad Tau sunku, kai matai kitus vaikus, kurie žaidžia su savo tėvais – kokie jie laimingi ir linksmi. Tad neliūdėk, nes liūdesiu nieko nepakeisi. Ir pažadėk, kad, kai užaugsi ir turėsi savo vaikų, Tu juos branginsi ir duosi tai, ko tau reikėjo, kai buvai be savo tėvelių. Nepaversk savo gyvenimo tokiu, kokį pats turėjai. Gyvenk ir džiaukis gyvenimu, nes jis tik vienas. Brangink jį“.
Šie žodžiai verčia mus, suaugusius, susimąstyti ir pasistengti, kad visi vaikai turėtų šeimas. Juk kiekvienas vaikas turi teisę į saugius namus ir gražią vaikystę.
Tikimės, kad „Nuoširdumo savaitė“ pasiekė savo tikslą: mokiniai suprato, kad ne visiems vaikams pasisekė turėti gerus tėvus, pagalvojo apie pagalbą gyvenantiems be jų, išreiškė norą bendrauti ir draugauti su vaikų globos namų auklėtiniais, priimti juos į savo šeimas pasisvečiuoti.

 

Birštono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *