Druskininkų savivaldybėje lankėsi Jaunimo reikalų departamento atstovai

Šiandien Druskininkų savivaldybėje apsilankė Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorius Vydūnas Trapinskas ir Jaunimo politikos plėtros ir programų įgyvendinimo skyriaus vedėja Valda  Karnickaitė.

Susitikimo metu aptarti svarbiausi 2017 metų darbai ir jaunimo politikos prioritetinės kryptys, diskutuota apie bendradarbiavimo galimybes norint pasiekti užsibrėžtų tikslų. Pasak V. Trapinsko, tokia konstruktyvi diskusija padeda departamentui susipažinti su savivaldybės jaunimo politikos situacija, pasisemti gerųjų pavyzdžių bei planuoti  nacionalines jaunimo politikos priemones.

Susitikimo metu taip pat aptarta jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimas Druskininkų savivaldybėje. Atkreiptas dėmesys, kad ši iniciatyva, kurią įgyvendina Jaunimo užimtumo centras,  pasiekė  labai gerų rezultatų. Kaip pažymėjo Druskininkų savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Grigorienė ir Jaunimo užimtumo centro direktorė Aušra Nedzinskienė, tam, kad nemotyvuotas jaunimas būtų pasiektas ir įtrauktas į savanorystę, švietimo ar darbo rinką, labai daug nuoširdžių pastangų ir darbo įdėjo šios iniciatyvos koordinatorė Kristina Fedaravičiūtė.

Susitikime taip pat kalbėta apie jaunimo verslumo skatinimą, įsidarbinimo galimybes, verslininkų požiūrį į jaunus žmones. Pasidžiaugta, kad Druskininkų savivaldybės verslininkai noriai bendradarbiauja su savivaldybe ir padeda jauniems žmonėms pažinti ir integruotis į darbo rinką.

Susitikime taip pat dalyvavo mero patarėjai Irena Lynikienė ir Aivaras Kadziauskas, Tarybos narys Artūras Skausmenis, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Diana Brown, Socialinės paramos skyriaus vedėja Ligita Baranauskienė.

 

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *