Mero Algirdo Vrubliausko padėka daugiavaikei mamai

Alytaus rajono Punios seniūnijos Medukštos kaime gyvenanti daugiavaikė motina Vladzė Stanevičienė Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoją Arvydą Balčiūną pasitiko įsisegusi ordiną „Už nuopelnus Lietuvai“, kurį  Motinos dienos proga gavo iš Jos Ekscelencijos Lietuvos Respublikos Prezidentės rankų.  Moteris kartu su vyru išaugino ir gerai išauklėjo 8 vaikus.

Likimas lėmė, kad vyrą ir jauniausią sūnų teko palydėti į amžino poilsio vietą.  Tačiau moteris optimizmo nestokoja ir valdžią pamoko: „galėtų mokesčiai būti mažesni“.

Alytaus rajono savivaldybės mero A. Vrubliausko padėką už gausios lietuviškos šeimos tradicijų puoselėjimą, beribę motinos širdį ir pasiaukojimą, kantrybę ir meilę išauginant bei gerai išauklėjant aštuonis vaikus V. Stanevičienei įteikė mero pavaduotojas A. Balčiūnas. Moterį pasveikino Punios seniūnas Gintautas Laukaitis ir savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė.

V. Stanevičienė ištikima Alytaus rajono gyventoja: gimė Pivašiūnuose, vaikystę praleido Alytaus kaime, o į Medukštos kaimą atsikėlė, kaip pati sako: „į marčias atėjau“. Čia užaugo visi jos vaikai. Moteris dirbo kolūkyje, prie darbo pratino ir vaikus. Tik viena moters duktė Airijoje gyvena ir dirba, o likę vaikai Lietuvoje savo gyvenimus kuria.

Pati V. Stanevičienė augo trijų vaikų šeimoje. „Nors mūsų buvo 7“, – prisiminė moteris. Ji džiaugiasi gausiu vaikaičių būriu. Jų – 15, jauniausiam vaikaičiui – 18 metų. Ir provaikaičius 3 turi. „Kai visi susirenkame, svečiams jau vietos nelieka“, – juokauja V. Stanevičienė.

Moteriai 76-eri, gyvena viena, šalia sūnaus su šeima namas. „Gerai sutariu ir su marčia, ir su žentais“, – sakė moteris.

Valstybės apdovanojimus Prezidentė įteikė 30 mamų iš visos Lietuvos, kurios išaugino ir gerai išauklėjo septynis ir daugiau vaikų. V. Stanevičienę į Prezidentūrą palydėjo jos vaikai.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *