Ieškantiems išsinuomoti gamybines patalpas investuotojams pagelbėti gali vietos verslininkai

Laisvų gamybinių patalpų trūkumas stabdo investuotojų atėjimą į Alytų – tokia problema aptarta Alytaus miesto savivaldybės mero Vytauto Grigaravičiaus ir UAB „Lisiplast” atstovų susitikime.

V. Grigaravičius papasakojo apie Alytaus pramonės parko planus ir gamybinių patalpų poreikį. „Miestas praranda daug potencialiai naujų darbo vietų, nesant kur išsinuomoti tokias patalpas. Taryba siekia sprendimų, kurie padėtų atsirasti naujiems gamybiniams pastatams, o kol kas raginame verslininkus išnaudoti šią nišą, ir pasiūlyti nereikalingas patalpas naujiems verslams”, – kalbėjo meras.

Susitikime V. Grigaravičius domėjosi įmonės veikla bei perspektyvomis. Kalbėdama apie  darbo sąlygas, įmonės finansų direktorė Virginija Graudinienė apgailestavo, kad net ir laiku mokami atlyginimai nepadeda išvengti darbuotojų trūkumo. Meras pastebėjo, kad pastaruoju metu dažnas verslo įmonės vadovas skundžiasi darbuotojų trūkumu, kai tuo pat metu mieste registruota per tris tūkstančius bedarbių.

Uždaroji akcinė bendrovė „Lisiplast” Alytuje veikia nuo 1991 m. ir joje dirba apie 100 žmonių. Pagrindinė įmonės veikla – įvairių plastikinių pakuočių bei šaldytuvų plastikinių durų gamyba. Produktai eksportuojami į Latviją, Rusiją, Baltarusiją, Lenkiją, Čekiją ir Slovakiją.

 

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *