Varėnoje įvyko pirmosios respublikinės šeimų plaukimo varžybos „Dano Rapšio taurė 2017“

Vos ketvirtą mėnesį veikiantis Varėnos sporto centro baseinas sukvietė į pirmąsias respublikines šeimų plaukimo varžybas „Dano Rapšio taurė 2017″, kuriose dalyvavo plaukimo entuziastai iš visos Lietuvos. Kad šis plaukimo turnyras, kurį Varėnos sporto centras organizavo drauge su Lietuvos plaukimo federacija, tikrai įdomus ir dėmesio vertas sporto renginys, paliudijo ir nuotaikingai nusiteikę dvidešimt septynių komandų dalyviai, ir gausus žiūrovų būrys.

 

Pagrindinis šių varžybų dalyvis, žinoma – tarptautinėse plaukimo varžybose pergales skinanti Lietuvos plaukimo žvaigždė – plaukikas Danas Rapšys. Varžybų pradžioje pasveikinęs visus susirinkusius į Varėnos baseiną, palinkėjęs gerų startų ir puikių rezultatų, jis įdėmiai stebėjo visas varžybas. „Iš tiesų, labai džiaugiuosi, kad dalyvauju šiame turnyre. Man didelė garbė būti respublikinių šeimų plaukimo varžybų, vykstančių Varėnoje, „veidu”. Tikrai nesigailiu, kad šiandien esu čia, Varėnoje, kuri mane sutiko labai svetingai. Jaukus baseinas, daug linksmų veidų, puikiai suorganizuotas turnyras, kuriame esu pasiruošęs dalyvauti kasmet”. Danas Rapšys prisipažino, gavęs kvietimą būti respublikinių šeimų plaukimo varžybų Varėnoje „veidu”, iškart sutiko.

 

Viso turnyro, kuriame varžėsi komandos iš Varėnos, Šiaulių, Vilniaus, Kauno, Alytaus Panevėžio, metu smagių emocijų ir geros nuotaikos tikrai Komandas sudarė keturi įvairaus amžiaus šeimos nariai, iš kurių bent vienas turėjo būti vaikas iki šešiolikos metų, o kitų amžius nebuvo neribojamas. Tad komandas atstovavo seneliai, jų vaikai, vaikaičiai, žentai ir marčios arba kitaip susiję giminystės ryšiais – senelis su vaikaičiais, tėvas su dukromis ir kt. Plaukimo estafetėje pirmąjį plaukimą komandos nariai privalėjo plaukti nugara, o kitus tris plaukimo būdus galėjo pasirinkti savo nuožiūra. Vyko kvalifikaciniai, pusfinalių ir finalinis plaukimai.

Pertraukos metu buvo organizuota įdomi viktorina, kurios metu komandos turėjo atspėti plaukiko Dano Rapšio užduotus įdomiausius, su plaukimo sportu susijusius klausimus: „Koks pats greičiausias plaukimo būdas? Kiek kilometrų Danas Rapšys nuplaukia per savaitę? Koks pagrindinis Dano Rapšio plaukimo stilius? Kodėl plaukikai prieš varžybas skutasi visą kūną? ir kt. Komandos buvo „pasikaustę” – beveik visi žinojo teisingus atsakymus. Vienai komandai iš jų plaukikas įteikė saldų prizą.

 

Pirmąją vietą ir įspūdingą Dano Rapšio taurę iškovojo kauniečių komanda „Strėlės”, atplaukusi per 1.00.5 min. Komandos kapitonas Tomas Burokas, kurio komandoje plaukė sūnus Mantas Burokas, sūnėnas Paulius Gasparavičius ir giminaitė Paulina Martikaitytė, juokavo, kad jų šeimos komanda įeis į šių varžybų istoriją kaip pirmieji, laimėję Dano Rapšio taurę. Du kartus dalyvavę Rūtos Meilutytės plaukimo turnyruose, džiaugėsi, kad pergalė juos aplankė trečiąjį kartą Varėnoje. „Kai pamatėme spaudoje, kad Varėnoje vyks plaukimo turnyras, iškart susidomėjome. Esame visi daugiau ar mažiau susiję su vandens sportu, mėgstame plaukti. Pats esu projektuotojas, suprojektavęs ne vieną baseiną. Varėnos baseinas patiko – jauki aplinka ir svetingi jo šeimininkai. Labai džiaugiamės dalyvavę ir tikrai dalyvausime kitąmet”.

 

Antrąją vietą laimėjo „Pingvinų” komanda iš Šiaulių, atplaukusi per 1.02,3 min. Tretieji per 1.11.7 minutės atplaukė komanda „Abra Kadabra” iš Vilniaus, o ketvirtieji – finišą per 1.12.3 pasiekusi komanda „Stajeris” iš Alytaus rajono. Visiems laimėtojams buvo įteiktos taurės ir medaliai. Jie taip pat buvo pamaloninti pagrindinio partnerio – UAB EMSI – pardavimų vadovės Gitanos Matuizienės įteiktais tortais.

Specialūs prizai buvo įteikti ir jauniausiam bei vyriausiam varžybų dalyviams. UAB „Varėnos ligoninės” direktorius Algirdas Miklyčius prizą įteikė vyriausiajam dalyviui – šešiasdešimt šešerių metų varėniškiui Algimantui Latviui. Jauniausias plaukikas – keturmetis varėniškis Gabrielius Barysas – labai džiaugėsi UAB „Varėnos vandenys” direktoriaus Eimanto Kirkliausko jam įteiktu prizu.

Kiekvienas dalyvis dovanų gavo ne tik po plaukimo kepurėlę su varžybų atributika, bet ir patyrė neišdildomų įspūdžių bei turėjo galimybę pabendrauti su Danu Rapšiu, kuris noriai bendravo su jaunimu, papasakojo apie kasdienines treniruotes ir savo pasiekimus. Kiekvienas panorėjęs galėjo pasimatuoti įvairaus lygio plaukimo varžybose iškovotus medalius, apžiūrėti ir kitus apdovanojimus, gauti jo autografą ant plaukimo kepurėlės. Kiekvienas čia surado bendraminčių ir draugų. Dalyviams bus skirta ir nuotaikinga kultūrinė programa.

Šių varžybų globėjas, Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta, sveikino iš visos Lietuvos į Varėną suvažiavusius plaukimo mėgėjus, padėkojo plaukikui Danui Rapšiui už sutikimą, kad Varėnoje būtų organizuojamos jo vardu pavadintos respublikinės šeimų plaukimo varžybos. Mero teigimu, žymaus plaukiko sėkminga karjera plaukimo sporte Varėnoje organizuojamam turnyrui suteikė svarų pagrindą ir neabejotinai populiarins ne tik būsimas plaukimo varžybas, bet ir padės ugdyti jaunuosius plaukikus bei puoselėti plaukimo sportą Varėnos krašte. Meras Danui Rapšiui palinkėjo sėkmingos veiklos ir nuoširdaus bendradarbiavimo.

Pagyrų varėniškiams negailėjo ir pirmąsias plaukimo varžybas labai teigiamai įvertino Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Tomas Pakštys. „Puikiai suorganizuotos varžybos. Manau, kad kitąmet jos bus dar geresnės ir sulauks dar daugiau dalyvių. Varėnoje turnyrai bus organizuojami gegužės mėnesį ir taps simboliniu baseino sezono uždarymu”. T. Pakštys pasidžiaugė ir Varėnos rajono savivaldybės vadovų teigiamu požiūriu dėl tokių varžybų organizavimo. „Manau, kad šis turnyras pasiteisino ir bus sėkmingas, jis labai naudingas ir gyventojų užimtumo bei sveikatinimo prasme, tai kartu ir socialinis projektas, kuris pritrauks naujų klientų iš aplinkinių rajonų. Šios plaukimo varžybos Varėnoje – puikus plaukimo populiarinimo, drauge ir gero laiko praleidimo turnyras lygiagrečiai su žinomu veidu”, – mano Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Tomas Pakštys.

 

Vienas pagrindinių šių varžybų organizatorių, Varėnos sporto centro sportinės veiklos projektų vadovas Rolandas Markinas pasidžiaugė, kad pirmosios varžybos tikrai pavyko. „Ir dalyviai, ir žiūrovai, na ir mes, organizatoriai, tikrai patenkinti. Gera dalyvių nuotaika ir linksmos emocijos įrodo, kad šios varžybos – puikus renginys, kuris tikrai prisidės prie plaukimo populiarinimo Varėnos krašte. Šiose varžybose dalyvavo aštuoniolika varėniškių komandų. Nors šiais metais jie nelaimėjo prizų, tačiau juk mūsų baseinas veikia vos keturis mėnesius. Per metus pasitreniravę, varėniškiai kitąmet tikrai nenusileis plaukikams iš svetur. Šias šeimų plaukimo varžybas tikrai rengsime kasmet, jas planuojame įvairesnes ir jos bus kasmetiniu bene svarbiausiu Varėnos sporto centro renginiu. Danas Rapšys – vienas didžiausių jaunimo favoritų. Jo vardas pritrauks nemažai dalyvių, o Varėnos krašto vaikai ir jaunimas norės lygiuotis į garsų plaukiką ir aktyviau lankysis baseine. Tikimės, kad sudalyvavę varžybose, šeimų nariai pamėgs vandens pramogas ir lankysis baseine visi kartu”,- sakė R. Markinas.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *