Profesinės dienos proga valdžia žurnalistams linkėjo atsakomybės, žadėjo be darbo nepalikti

Paskanauti vaisių kokteilių Alytaus miesto ir rajono valdžia pakvietė vietos žiniasklaidos atstovus, bibliotekininkus, kalbos tvarkytojus bei muziejininkus. Taip originaliai Alytaus profesinio rengimo centre penktadienio popietę buvo paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Kasmet ji minima gegužės 7-ąją.

Keletą minučių stebėję, kaip profesionaliai vaisių kokteilius plaka vienas iš Profesinio rengimo centro mokinių, merai Vytautas Grigaravičius ir Algirdas Vrubliauskas ilgai nelaukę čiupo prijuostes ir patys ėmėsi darbo. Vicemerai Valė Gibienė ir Arvydas Balčiūnas netruko pasirūpinti kokteilių papuošimais. „Daug geriau kokteilį plakt nei pačiam būti plakamam“,- replikavo rajono meras A. Vrubliauskas.

Renginio metu jis linkėjo žiniasklaidos atstovams daugiau atsakomybės ir pažadėjo pasistengti, kad šie nepritrūktų darbo. „Taip jau yra, kad vieni kitų per daug nemylime, tačiau vieni be kitų irgi negalime“,- dėstė rajono savivaldybės vadovas. Miesto meras V. Grigaravičius žurnalistams linkėjo kūrybinių mūzų aplankymo, netikėto požiūrio, skirtingo negu visuomenės žvilgsnio darbe.

Pademonstruoti gabumus ruošiant vaisių kokteilius galėjo ir atskiros komandos – laikraščių, televizijos, interneto portalų, radijo, kultūros darbuotojų ir kalbos tvarkytojų. Nepralenkiami čia pasirodė portalų atstovai, suplakę skaniausią ir surinkusį daugiausiai simpatijų kokteilį skambiu pavadinimu  „Pas mus pateksi – pažaliuosi“. Už tai jiems įteikta pilna pintinė vaisių.

Ingrida Surdokaitė

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *