Naujuosiuose Valkininkuose šurmuliavo Bobausių šventė

Šeštadienį nuo ryto iki pat vakaro Naujųjų Valkininkų gyvenvietėje šurmuliavo pirmą kartą organizuota Bobausių šventė. Nuotaikingą renginį organizavę kaimo bendruomenės vadovai šmaikštavo, jog šia švente bendruomenė pažymėjo grybavimo sezono pradžią ir sėkmingai bandė paneigti mitą, kad bobausiai yra nuodingi grybai.

Kad jie tikrai nėra nuodingi, o valgomi ir labai skanūs, buvo galima įsitikinti nusipirkus ir paskanavus įvairiausių čia pat pagamintų karštų patiekalų iš bobausių, net ir troškintų su sraigėmis, kurių skanus kvapas viliojo iš tolo. Tądien Naujuosiuose Valkininkuose buvo galima įsigyti ir šviežių bobausių, kuriais prekiavo kaimo moterys. Tad visi, kas tądien važiavo pro Naujuosius Valkininkus, apsilankė smagioje Bobausių šventėje ir būtinai nusipirko šviežių arba jau pagamintų bobausių.

Šventės organizatorius bei dalyvius su smagia švente pasveikino Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius Alvydas Verbickas, jis padėkojo už originaliai surengtą šventę bei visiems palinkėjo geros nuotaikos.

Šventės sumanytojas ir pagrindinis organizatorius, skulptorius Nerijus Kavaliauskas džiaugėsi, kad bendruomenei pavyko surengti smagią šventę ne tik sau, bet ir visiems, kas važiavo pro Naujuosius Valkininkus ir apsilankė joje. Jis kiekvienam susidomėjusiam noriai pasakojo, kaip pasigaminti bobausius, kad jie tikrai nebūtų kenksmingi ir būtų skanūs. „Bobausiai tikrai nenuodingi, tereikia juos tinkamai paruošti. Pakanka tris kartus juos pervirti ir jokių nuodų neliks. Tada iš bobausių galima pasigaminti įmantriausių patiekalų. Paragaukite, ką mes paruošėm, ir patys tuo įsitikinsit”,- kvietė N. Kavaliauskas.

Naujųjų Valkininkų bendruomenės pirmininkas Alvydas Valeiša sakė, kad dalyvių ir geros nuotaikos tądien tikrai netrūko, tad bendruomenė Bobausių šventę planuoja ruošti kasmet.

 

Varėnos savivaldybės informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *