Viečiūniškiai nuoširdžiai rūpinasi senyvo amžiaus bendruomenės nariais

Viečiūnų miestelio bendruomenė – viena aktyviausių Druskininkų savivaldybėje. Šalia jau tradicija tapusių smagių šventinių renginių, geranoriški viečiūniškiai randa laiko padėti ir šalia esantiems senyvo amžiaus bendruomenės nariams. Prie šių gražių darbų prisideda ir Druskininkų savivaldybė. Metų pradžioje miestelio bendruomenė „Versmė“ Druskininkų savivaldybei pateikė socialinės veiklos projekto paraišką. Gavusi savivaldybės finansavimą, bendruomenė, bendradarbiaudama su seniūnija,  kovo mėnesį pradėjo socialinės veiklos projektą „Pagalba vienišiems Viečiūnų seniūnijos gyventojams“. Projekte numatyta veikla bus vykdoma dešimt mėnesių.

„Viečiūnų bendruomenės vienas iš veiklos  tikslų – didinti gyventojų žmonių užimtumą, geranorišką savitarpio pagalbą. Šiam tikslui įgyvendinti organizuojamos veiklos, skatinančios įtraukti kuo daugiau įvairaus amžiaus žmonių. Viečiūnų seniūnijoje yra 14 procentų asmenų, vyresnių nei 65 metų. Dažnai vyresnio amžiaus žmonės gyvena vieni, retai lankomi vaikų, kai kurie ir visiškai vieniši. Visi esame kaimynai, pažįstame vieni kitus ir norime padėti. Todėl, turėdami tikslą pasirūpinti sunkioje situacijoje esančiais senyvo amžiaus gyventojais ir žmonėmis su negalia, pradėjome įgyvendinti šį projektą“,  – apie projekto pradžią pasakoja bendruomenės atstovai.

Šiuo metu yra sudaryta tikslinė senyvo amžiaus ir neįgalių asmenų, gyvenančių Viečiūnų seniūnijos teritorijoje,  grupė. Į ją įtraukta 12 žmonių, kuriems ne tik vežama karšta sriuba, bet ir skiriama daug dėmesio ir laiko: bendraujama, aptariama naujienos, jiems kylantys aktualūs klausimai.  Su viečiūniškiais dirba projekto vykdytoja Onutė Lučinskienė, taip pat numatyta į veiklas įtraukti dešimt savanorių. Kaip sako projekte dalyvaujantys viečiūniškiai – toks žmogiškas bendravimas yra labai reikalingas, senoliai labai laukia savanorių, atvykstančių su šilta sriuba ir noru padėti.

 

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *