Druskininkiečiams svarbūs socialiniai klausimai pristatyti ir LR Seimo nariams

Balandžio 21 dieną, penktadienį, Druskininkų savivaldybėje lankėsi LR Seimo nariai Zenonas Streikus,  Dovilė Šakalienė ir Aušra Papirtienė.  Susitikime su Seimo nariais dalyvavo Druskininkų savivaldybės vadovai, administracijos specialistai, socialinių paslaugų centro, švietimo įstaigų, seniūnijų atstovai. Susitikime pristatytos Druskininkų savivaldybėje teikiamos socialinės paslaugos ir jų prieinamumas, kalbėta vaikų teisių klausimais, diskutuota apie socialinių paslaugų teikimą negalią turintiems vaikams, daug dėmesio skirta diskusijai dėl paslaugų teikimo vaikams, turintiems specialiųjų poreikių.

Natūralu, kad mažai savivaldybei sunku atliepti įvairius specialiuosius poreikius, tačiau tai padaryti stengiamasi negalią turinčius vaikus integruojant į bendrojo lavinimo klases, dienos centrus ar nevyriausybinių organizacijų veiklą.

Susitikimo metu LR Seimo nariai pristatė planuojamas reformas ir pokyčius socialinės politikos srityje.

„Socialinės ir vaikų teisės problemos visada sudėtingos, jautrios ir jos gali būti sprendžiamos bei nagrinėjamos tik labai atsakingai. Būtinas kalbėjimasis, įsiklausymas ir supratimas.Labai sveikintina ir džiugu, kad įstatymo leidėjai, vykdytojai ir klientai kalbasi, diskutuoja ir ieško geriausių bendrų sprendimų. Į Druskininkus atvykusios Seimo narės Dovilė Šakalienė ir Aušra Papirtienė susitikime su Druskininkų socialiniais darbuotojais ir dalyvaujant Lazdijų rajono savivaldybės socialinės paramos skyriaus vedėjai Linai Margelienei, dalijosi patirtimi, įžvalgomis, aptarė tiesiausius ir efektyviausius kelius, sprendžiant socialines ir vaikų teisės problemas. Tai sveikintinas problemų sprendimų ieškojimo kelias“,  – po susitikimo teigė LR Seimo narys Z. Streikus.

 

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *