Naujas LSDP pirmininkas Paluckas. O, ką pirmininku rinko Dzūkijos socialdemokratai?

LSDP pirmininko rinkimų I ture dalyvavo 5 kandidatai: Seimo nariai – Andrius Palionis ir Artūras Skardžius, ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas ir LSDP narys, buvęs parlamentaras Mantas Varaška. Į antrąjį turą pateko Mindaugas Sinkevičius ir Gintautas Paluckas.
Preliminariais duomenimis, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko rinkimus antrajame ture laimėjo Gintautas Paluckas  (5190 balsai); jo konkurentas Mindaugas Sinkevičius surinko 4781 (skirtumas 409). Antrajame ture dalyvavo 10 024 LSDP narių (49,17 proc.).

Gintautas Paluckas 37 metų amžiaus, Lietuvos socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus narys nuo 2004 metų. Šiuo metu  užima Vilniaus miesto savivaldybės vicemero pareigas. 1997 m. baigė Panevėžio J. Balčikonio gimnaziją, 2000–2001 m. studijavo anglų kalbą Charles Dickens college, (Londonas, Didžioji Britanija), 2003 m. baigė Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultetą, 2004 m. Tarptautinio verslo mokyklą. 2003–2005 m. Sodra vyriausiasis specialistas. Nuo 2005 m. Europos Parlamento nario Justo Paleckio padėjėjas. Nuo 2013 m. Lietuvos socialdemokratų partijos atsakingasis sekretorius. LSDP Tarybos ir Valdybos narys. 2015 m. Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas į Vilniaus miesto merus. Išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos nariu. Nuo 2015 m. Vilniaus vicemeras.

 

2012 metais Gintautas Paluckas Lietuvos Aukščiausiojo Teismo galutiniu ir neskundžiamu sprendimu buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba neskaidriame viešųjų pirkimų konkurse. Šiuo metu teistumas yra išnykęs.

 

Naujasis partijos pirmininkas apie savo teistumą, komentuoja taip: “Teisiškai mano teistumas yra seniai išnykęs. Tačiau moralinę naštą ir biografijos dėmę aš nešiosiu visą likusį gyvenimą. Šį savo trūkumą nuolat turiu kompensuoti intensyvesniu darbu, įžvalgumu ir politine nuovoka. Daugiau informacijos šiuo klausimu – http://lsdpvilnius.lt/naujienos/g-palucko-biografines-demes-isaiskinimas.html

Paluckas viena pirmųjų savo užduočių laiko užduotį atkurti ryšius su tradiciniais LSDP  partneriais (profesinėmis sąjungomis, švietimo, sveikatos ir kultūros darbuotojų organizacijomis). Taip pat sieks  užmegzti santykius su kairiaisiais intelektualais, peržiūrės partijos susitarimus su koalicijos partneriais Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Paskelbus preliminarius partijos pirmininko rinkimų rezultatus Mindaugas Sinkevičius padėkojo dalyvavusiems rinkimuose ir sveikino išrinktąjį naują partijos pirmininką Gintautą Palucką.

Kaip balsavo socialdemokratai Dzūkijoje?

Alytaus miesto skyriuje Gintautas Paluckas surinko 73 balsus, Mindaugas Sinkevičius 29.

Alytaus rajono skyriuje už Gintautą balsavo 41 narys, o už Mindaugą 34 nariai.

Birštone 35 už Palucką, o už Sinkevičių 172 nariai.

Druskininkuose daugiausia balsavo už Mindaugą – 16 narių, už Gintautą 6 nariai.

Lazdijuose Paluckas surinko 24 balsus, o Sinkevičius 30 balsų.

Prienuose už Mindaugą Sinkevičių balsavo 103 nariai, o už Gintautą Palucką 25 nariai.

Varėnos skyriuje už Mindaugą balsavo 5 nariai, o už Gintautą balsavo 81 narys.

Galutiniai rezultatai bus paskelbti iki gegužės 2 d. Savo darbą naujasis LSDP pirmininkas pradės gegužės 6 d. per LSDP XXXV suvažiavimą.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *