Druskininkų abiturientai pasidalino įspūdžiais iš Klasių krepšinio čempionate laimėtos kelionės

Druskininkų „Ryto“ gimnazijos 3Ė klasės mokiniai, kovo mėnesį Alytaus apskrities bendrojo lavinimo mokyklų 9-12 klasių krepšinio čempionate laimėję III-ąją vietą ir iškovoję kelionę į Krokuvą, kelionėje patirtais įspūdžiais pasidalino ir už suteiktą galimybę dalyvauti čempionate padėkojo Druskininkų savivaldybės merui R. Malinauskui. Kartu su mokiniais savivaldybėje apsilankė Druskininkų „Ryto“ gimnazijos direktorė Egidija Vilkienė, klasės auklėtoja Dalė Urbonienė ir Haroldas Eitmantis, treniravęs mokinius svarbioms varžyboms. „Kelionė tikrai labai patiko,  daug pamatėme ir sužinojome įdomių istorinių faktų, o didžiausią įspūdį paliko Veličkos druskos kasyklos“,  – įspūdžiais dalinosi mokiniai.

 

Jaunieji „Ryto“ gimnazijos krepšininkai entuziastingai nusiteikę dalyvauti ir kitų metų čempionate bei treniruotis dar daugiau. „Per treniruotes nebuvo nė vieno sėdinčio – jie visas jėgas atidavė vardan bendro tikslo. Žinoma, nereikia pamiršti, kad ir mokslams laiko reikia skirti, juk kitais metais – dvylikta klasė“,  – šypsojosi treneris H. Eitmantis.

Klasės auklėtoja D. Urbonienė džiaugėsi, kad pasiruošimas čempionatui ir varžybos labai subūrė klasę – ir žaidėjus, ir sirgalius, kurie buvo ypatingai aktyvūs. Mokiniai pritarė auklėtojai ir džiaugėsi, kad kelionėje draugystė su klasiokais dar labiau sutvirtėjo.

„Kai prieš dešimt metų pasidalinau klasių čempionato idėja, atsirado skeptikų, kurie ja netikėjo. Tačiau dabar labai džiaugiamės, kad jau dešimtmetį bendras tikslas sėkmingai vienija klases, mokytojus, mokyklų bendruomenę ir tėvus. Ir tas bendrumas jaučiamas ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir už jos ribų“,  – sakė R. Malinauskas.

Susitikimo metu jaunieji krepšininkai su meru pasidalino kelionėje patirtais įspūdžiais, diskutavo apie Druskininkuose įgyvendinamus projektus, kalbėjo apie savo ateities ir studijų planus.

Klasių krepšinio čempionatas šiais metais vyko dešimtąjį kartą. Šio turnyro iniciatorius – Druskininkų savivaldybės meras, Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas R. Malinauskas. Čempionatas suvienija mokinius, populiarina krepšinį, padeda išskirti perspektyviausius jaunuosius krepšinio talentus. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė yra sakiusi, kad Druskininkų pavyzdžiu turėtų pasekti ir kiti šalies miestai.

Šiais metais čempionų taurę iškovojo Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos 4ga klasė. Jiems atiteko įspūdinga kelionė į Paryžių 40-čiai žmonių. Antroji vieta ir kelionė į Prahą atiteko Alytaus miesto Jotvingių gimnazijos 3 g klasės komandai. Trečiąją vietą šiemet laimėjo Druskininkų „Ryto“ gimnazijos 3ė klasė, druskininkiečių klasei atiteko kelionė į Krokuvą. Ketvirtąją vietą iškovojo ir kelione į Gdanską džiaugėsi Alytaus rajono Daugų Vlado Mirono gimnazijos 3ag klasės krepšininkai.

 

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *