Micro:bit‘as – visiems penktokams

Balandžio 18 dieną grupelė Alytaus Panemunės pagrindinės mokyklos mokinių (10 penktokų) su informacinių technologijų mokytoju metodininku Žydrūnu Tauvydu lankėsi Vilniaus TechParke, į kurį pakvietė Vilniaus savivaldybės atstovai, besirūpinantys, jog į mokyklas ateitų naujovės: Lietuvos mokiniams būtų padovanoti micro:bit‘ai. Saugia kelione pasirūpino Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė bei Švietimo skyriaus atstovai.

Į visos dienos renginį susirinko Vilniaus, Molėtų, Visagino ir Alytaus miestų mokiniai, kuriems patikėta svarbi misija: išbandyti micro:bit‘us vykdant įvairius projektus ir apibendrinus atsakyti į klausimus, ar įdomu su micro:bit‘ais dirbti, konstruoti, ar nesudėtinga ir pagaliau, kiek jų reikia Lietuvos mokykloms. Mokiniai skaitė pranešimus, demonstravo savo parengtus projektinius darbus, dalijosi įspūdžiais bei planuojamais projektais ateityje.

Renginyje buvę žurnalistai bei fotografai susidomėjo mūsų pateiktais projektais (informaciniu tablo, žaidimu „Atspėk”, žingsniamačiu ir kt.), kuriuos noriai demonstravo komandos kapitonas Martynas Astikas. Martynas savo idėjomis ir darbais  daugiausia prisidėjo prie projektų įgyvendinimo. Beje, Martynas dalyvavo Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus organizuotame interviu.

Pasistiprinę neseniai įsikūrusio TechParko kavinėje, buvome pakviesti apžiūrėti parko teritorijos, susipažinti su čia įsikūrusiomis įmonėmis, tokiomis, kaip Google atstovybė ir pan. Mokiniams gidai išsamiai papasakojo apie Techparko įkūrimo idėją, paties pastato kelių šimtmečių įstoriją ir čia įsikūrusią programavimo mokyklą „CodeAcademy”. Po apžvalginės ekskursijos mokiniai grįžo į konferencijų salę, kur dirbdami grupėse, atsakė į jiems keliamus klausimus apie micro:bit‘ą. Renginio organizatoriai, dėkodami už projektus, vylėsi, jog jau 2017 metų rudenį visų mokyklų penktokams bus padovanoti micro:bit‘ai ir tai bus pradžia, vykdant mokinių technologinio švietimo idėjos vystymą Lietuvoje.

 

Alytaus Panemunės pagrindinės mokyklos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *