Panemuniškiai mėgavosi pavasariu Prancūzijoje

Pirmąją balandžio savaitę panemuniškiai, dalyvaudami „Erasmus+” tarptautiniame mokyklinių „Strateginių partnerysčių” projekte „Laužome stereotipus, kuriame naują sveiką Europą”, mėgavosi gražiu, šiltu ir saulėtu pavasariu Prancūzijoje,  La Chappele en Serval miestelyje. Trejų metų trukmės projektą, finansuojamą „Erasmus+” programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas,  Alytaus Panemunės pagrindinės mokyklos bendruomenė pradėjo vykdyti 2016 metų rudenį.

Projekte dalyvauja mokyklos partnerės iš šešių Europos šalių: Prancūzijos,  Italijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Slovakijos ir Lietuvos. Projekto tikslas – skatinti mokyklos bendruomenės narius plėtoti sveiką gyvenseną, aktyviai sportuoti, susipažinti su įvairiais organinio ir ekologiško ūkininkavimo bei organinių ir ekologiškų produktų panaudojimo būdais projekto partnerių šalyse, taip pat pažinti naujas kultūras ir papročius, pasidalinti patirtimi, mokytis vieniems iš kitų.

Į projekto susitikimą College du Servois mokykloje vyko 6 klasių mokiniai Gintarė Jusaitė, Skaistė Meškerevičiūtė ir Žygimantas Remeškevičius  bei anglų kalbos mokytoja metodininkė  Lilija Mikalauskaitė – Džiumajeva ir informacinių technologijų mokytojas metodininkas Žydrūnas Tautvydas.

Mokiniai susipažino ir susidraugavo su atvykusiais į projekto susitikimą bendraamžiais ir susitikimo šeimininkais prancūzų mokiniais. Projekto dalyviai pristatė savo šalis ir mokyklas, išrinko projekto logotipą, stebėjo ir dalyvavo prancūzų mokytojų organizuotose pamokose, įvairiais aspektais tyrinėjo Viduržemio jūros regiono virtuvę, kartu gamino ir ragavo klasikinį prancūzišką pyragą „Quiche Lorrraine” (Lotaringijos kišą), sportavo ir šėlo šokių vakarėlyje. Taip pat praleidome įspūdingas dienas Paryžiuje ir Asterikso pramogų parke.

Namo grįžome pilni įspūdžių, praplėtę savo akiratį, nekantraudami pradėti pasiruošimo darbus kitam projekto susitikimui.

Lilija Mikalauskaitė – Džiumajeva,

Alytaus Panemunės pagrindinės mokyklos informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *