Lazdijų mero pusryčiuose – gyvenimo išminties, tautiškumo ir istoriškumo pamokos

Balandžio pirmąją savaitę į tradiciniais tapusius „Mero pusryčius“ susirinko gabiausi Lazdijų rajono ugdymo ir kultūros įstaigų auklėtiniai ir juos ruošę mokytojai. Jie klausėsi  Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio sveikinimo žodžių bei iš jo rankų atsiėmė atminimo dovanas. Jos skirtos įvairių konkursų ir olimpiadų rajoninių turų I-ųjų vietų laimėtojams, šalies olimpiadų, konkursų, varžybų prizinių vietų laimėtojams bei jų mokytojams, kurie puikių rezultatų pasiekė šių metų vasario -kovo mėnesiais.

 

Meras A. Margelis džiaugėsi, kad į šį tradicinį rytmetį susirenka vis gausesnis būrys geriausių, talentingiausių ir sėkmingiausių Lazdijų rajono moksleivių, puikiai savo žinias ir gebėjimus demonstruojančių įvairių dalykų konkursuose. „Linkiu neprarasti noro nuolat tobulėti, siekti mokslo aukštumų. Nepamirškite, kad įgytos žinios kiekvienam iš jūsų bus reikalingos ne tik kuriant savo asmeninę ateitį, bet ir siekiant gerovės savo gimtinei. Tad būkite savo šalies patriotai ir neskubėkite išvykti iš Tėvynės“, – sakė A. Margelis.

Moksleivius sveikinęs Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Gudžiauskas kalbėjo apie gyvenimo išminties pamokas. Cituodamas garsių žmonių mintis apie mokslą, sumanumą ir ryžtingą charakterį vedėjas J. Gudžiauskas tiek moksleiviams, tiek mokytojams linkėjo: „Nesiliaukite eiti į priekį ir visuomet siekite savo tikslo.“

Mero pusryčius paįvairino Lazdijų  r. Krosnos  mokyklos auklėtinio  Manto Slipkausko – Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso rajoninio turo nugalėtojo – paskaitytas Vytautės Žilinskaitės kūrinys ,,Pas gydytoją“  ir renginį vedusio  Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialisto Daliaus Mockevičiaus pasakojimas apie artėjantį Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį,  filmo apie 1918 m. Vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Aktą peržiūra bei galimybė čia pat laimėti prizą, atsakius į klausimą apie žiūrėtą filmą.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *