Kupina įspūdžių Saugaus eismo diena Birštone

Balandžio 6-ąją Lietuvoje buvo minima Saugaus eismo diena. Tai diena, suteikianti galimybę dar kartą kiekvienam visuomenės nariui, eismo dalyviui, susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes – gyvybę, sveikatą, atsakomybę už savo elgesį kelyje. Pareigūnai ragina pagalvoti ne vien apie save, bet ir apie kitų saugumą. Saugumą ir taiką keliuose galime sukurti tik bendromis pastangomis. Kelių eismo taisyklių laikymasis, tolerancija ir pagarba vienas kitam, dėmesingumas ir sąmoningumas turi lydėti kiekvieną, esantį kelyje.
Artėjant Saugaus eismo dienai, balandžio 4-ąją, Birštono lopšelio-darželio „Vyturėlis Boružiukų grupės vaikai, lydimi auklėtojos Vilmos Šalčienės ir padėjėjos Liudmilos Reikelienės. lankėsi Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariate (toliau – Birštono PK). Birštono PK pareigūnai vaikučius supažindino su specialiosiomis policijos priemonėmis, aprodė komisariato patalpas, stebėjo jų kelionės į Birštono PK vaizdo kamerų įrašą. Žinoma, daugumai buvo labai smagu pasėdėti komisariato viršininko kėdėje, galbūt kažkuris užaugęs taps policijos vadovu.
Balandžio 6-osios ankstų rytą Birštono PK pareigūnai kartu su jaunaisiais policijos rėmėjais ir policijos bičiuliu Amsiumi pasitiko keliaujančius į Birštono gimnaziją. Visiems linkėjo saugiai, drausmingai ir atsakingai elgtis kelyje, dalijo naudingus patarimus, įteikė atšvaitus. Vaikų numylėtinis Amsis su visa palyda aplankė Birštono gimnazijos 1–4 klasių pradinukus, Birštono vienkiemio darželio-mokyklos ugdytinius. Vaikai su džiaugsmu pasitiko svečius, ypač nustebino Amsiaus vizitas.
Birštono PK bendruomenės pareigūnė Milda Vokietaitytė ir Birštono turizmo informacijos centro darbuotojas Karolis Rutkauskas pasitiko ekskursantus iš Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos. Milda ir Karolis svečiams priminė Saugaus eismo dieną, palinkėjo saugios viešnagės ir laimingos kelionės dviračiais po Birštono kurortą. Ragino būti atsakingiems, drausmingiems kelyje, kiekvienam padovanojo po atšvaitą.
Birštono PK pareigūnai nepamiršo ir Nemajūnų dienos centro lankytojų. Vaikai sprendė policininkų pateiktą kryžiažodį, dalijosi žiniomis, kaip reikia saugiai ir atsakingai elgtis kelyje, gatvėje, namie. Visi norintys turėjo puikią galimybę išbandyti policijos riedį.
Kiekvienas mūsų privalo saugoti vienas kitą ir kurti taiką kelyje. Būkime drausmingi, atsakingi, tolerantiški ir pakantūs!

Alytaus apskr. VPK Birštono PK informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *