Žalias Alytus miestelėnų dėka gali tapti dar ekologiškesnis

Balandžio mėnesį alytiškiai turės galimybę prisidėti prie žalesnio savo miesto kūrimo ir oro taršos mažinimo dalyvaudami iniciatyvoje „Palik žalią pėdsaką su „Neste”. Ekologiškų degalų gamintojas „Neste” skelbia gerumo mėnesį ir pristato naudingą akciją – dalį sumos, išleidžiamos degalams, galima bus nukreipti žalesnio miesto kūrimui. Didesnis skaičius akcijos dalyvių reiškia daugiau medžių mylimam miestui.

Šia iniciatyva visoje Lietuvoje siekiama ne tik pasidalinti gerosiomis praktikomis, kaip galima būtų spręsti su ekologija susijusias problemas, bet ir įkvėpti kiekvieną aplinkos taršai neabejingą gyventoją pačiam prisidėti prie draugiškos aplinkos idėjos. Balandžio 3 – 30 dienomis visose „Neste” degalinėse 1 ct nuo kiekvieno litro degalų, įsigytų su registruota „Neste” nuolaidų kortele, bus nukreipiamas pasirinkto miesto medžių sodinimui. Galima palyginti, vienas medis per sezoną pagamina tiek deguonies, kiek pakaktų dešimčiai žmonių suvartoti per metus.

Gyventojai, norintys sudalyvauti iniciatyvoje, pirmiausia kviečiami apsilankyti interneto svetainėje www.zaliaspedsakas.lt: užregistruoti „Neste” nuolaidų kortelę ir užpildyti registracijos formą. Įsigijus degalų visose „Neste” degalinėse ir naudojant užregistruotą nuolaidų kortelę, klientas ne tik gaus nuolaidų kortelės suteikiamą nuolaidą, bet ir galės nuspręsti, kurio miesto žaliųjų erdvių gerinimui skirti 1 ct nuo kiekvieno įsipilto litro.

Svetainėje www.zaliaspedsakas.lt akcijos metu dalyviai taip pat galės stebėti degalų pylimų istoriją ir sumą, kurią jau sukaupė pasirinkto miesto medžių sodinimui. Iniciatyvoje dalyvauja Alytus, Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Utena, Ukmergė, Marijampolė, Kėdainiai, Molėtai ir Mažeikiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *