Įsižeidusiems Druskininkų politikams teismas nebuvo palankus

Druskininkų savivaldybės tarybos nariams Viliui Semeškai ir Juozui Šarkui nepavyko įtikinti teismo, kad savivaldybės administracija savo internetinėje svetainėje 2015-ųjų spalį paskelbusi publikaciją „Druskininkų konservatoriai ir liberalai jėga įsibrovė į Vandens parko patalpas“ pažemino jų garbę ir orumą.

Šie vietos politikai kreipėsi į Druskininkų miesto apylinkės teismą dėl savo garbės ir orumo gynimo, informacijos paneigimo bei 1000 eurų neturtinės žalos atlyginimo. Esą minėtoje publikacijoje teigiama, kad jie padarė nusikaltimą – pavogė antspaudus, USB atmintines, dokumentus ir kitus vertingus daiktus iš Vandens parko patalpų, o tai neatitinka tikrovės.

Temidė jiems nebuvo palanki ir ieškinį atmetė. „Teismas, susipažinęs su minėta publikacija ir pateiktais įrodymais bei įvertinęs jų visetą, nustatė, jog nėra pagrindo konstatuoti, kad viešai paskelbtoje publikacijoje buvo paskleisti ieškovų ieškinyje nurodyti duomenys. Publikacijoje minimus sakinius teismas laikė kaip pranešimą visuomenei apie patį kreipimosi į teisėsaugos institucijas faktą, o ieškovų prašomi pripažinti neatitinkančiais tikrovės duomenys, jog Vilius Semeška ir Juozas Šarkus padarė nusikaltimą – yra jų pačių subjektyvaus požiūrio į publikacijos tekstą išraiška”,- rašoma Druskininkų miesto apylinkės teismo spaudai išplatintame pranešime.

Tiesa, tokį teismo sprendimą V. Semeška ir J. Šarkus gali skųsti aukštesnės instancijos teismui per artimiausias 30 dienų.

 

Ingrida Surdokaitė

www.druskininkai.lt nuotraukos. Fotomontažas: Juozas Šarkus (kairėje) ir Vilius Semeška (dešinėje)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *