Druskininkų savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje – aktualūs klausimai

Kovo 22 dieną, trečiadienį, vykusiame Druskininkų savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje aptarti klausimai dėl gamtinio pobūdžio gaisrų atvirose teritorijose ir jų prevencijos, pasirengimo reaguoti į ekstremaliąsias situacijas šiltuoju metų periodu, priemonės legioneliozės prevencijai užtikrinti, kalbėta apie savivaldybės civilinės saugos sistemos būklę bei kitais aktualiais klausimais. Posėdį vedė Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė, Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė, posėdyje dalyvavo Druskininkų policijos komisariato, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, miškų urėdijos, Aplinkos apsaugos agentūros, Visuomenės sveikatos centro, seniūnijų, įmonių ir įstaigų atstovai.

Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje akcentuota, kad artėjant šiltajam sezonui vienas aktualiausių klausimų – gamtiniai gaisrai, kylantys dėl sausros, dėl deginamos žolės arba sukeliami miškuose renkant gamtos gėrybes. Kaip pažymėjo seniūnai bei priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir  Aplinkos apsaugos agentūros specialistai,  jau ne vienerius metus aktyviai dirbamas prevencinis darbas davė rezultatų – ženkliai sumažėjo gaisrų, gyventojai elgiasi atsakingai ir piktavališkų padegimų nėra užfiksuota.

„Džiugu, kad ir bendruomenė, ir svečiai yra pilietiški. Tęskime prevencinį darbą ir  ugdykime atsakingą požiūrį į mus supančią gamtą. Labai svarbu, kad žmonės supratų,  kad neatsakingai sukelti gaisrai kelią didelę grėsmę ne tik gamtai, bet ir jų pačių saugumui“,  – sakė administracijos direktorė V. Jurgelevičienė.

Atsižvelgiant į Lietuvoje susidariusią situaciją, posėdyje kalbėta apie legioneliozės prevencijos priemones. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos ministerijos Alytaus departamento Druskininkų skyriaus vyriausioji specialistė Zita Gaidytė akcentavo, kad svarbiausia, jog daugiabučių namų valdytojai bei prižiūrėtojai palaikytų pastovią higienos normose nustatytą vandens temperatūrą.

Druskininkų savivaldybės Ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Mindaugas Jaskelevičius pažymėjo, kad praėjusią savaitę vykusiame susitikime su karšto vandens tiekėjais ir daugiabučių namų valdytojais bei prižiūrėtojais taip pat buvo aptartos legioneliozės prevencijos priemonės, šiuo metu dalyje daugiabučių namų profilaktiškai atliekama terminė dezinfekcija („termošokas“).

Komisija nusprendė įpareigoti daugiabučių namų valdytojus bei prižiūrėtojus palaikyti karšto vandens temperatūrą pagal geriamojo vandens ir buityje naudojamo karšto vandens saugos ir kokybės reikalavimus, kuriuos nustato  Lietuvos higienos norma HN 24:2003 „Geriamojo vandens saugos ir kokybės reikalavimai“. Taip pat jiems prevenciškai rekomenduojama atlikti vandens mėginių tyrimus akredituotose laboratorijose. Išsamesnė informacija  daugiabučių namų valdytojams bus pateita raštu, o gyventojams – vietinėje spaudoje.

Posėdžio metu taip pat analizuota Druskininkų savivaldybės civilinės saugos būklė ir įstaigų bei institucijų pasirengimas reaguoti į susidariusias ekstremalias situacijas.

 

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *