Miroslavo pradinukai – jaunieji Einšteinai

Miroslavo gimnazijos mokiniai kovo 20 dieną dalyvavo Kauno miesto Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vykusioje pradinių klasių mokinių respublikinėje praktinėje konferencijoje „Jaunasis Einšteinas“.

Konferencijos tikslas buvo atliekant įvairius bandymus skatinti mokinius trumpam tapti jaunaisiais mokslininkais ir gilintis į pasirinktą temą bei susipažinti su gyvosios gamtos atstovais, tyrinėti, atrasti, išmokti.

Renginyje dalyvavo pradinukai iš įvairių Lietuvos miestų. Stebino dalyvių darbų gausa ir įvairovė, jaunųjų mokslininkų išradingi pristatymai bei eksperimentų demonstravimas. Miroslavo gimnazijai atstovavo 2 klasės mokiniai Ąžuolas Markauskas ir Domantas Padimanskas (mokytoja Asta Dvareckienė) bei 4 klasės mokinės Sandra Babarskaitė ir Vytautė Vaickelionytė (mokytoja Angelė Narkunienė). Jie pademonstravo bandymus ,,Vaivorykštė mėgintuvėlyje“ bei ,,Aliejus augalų sėklose“. Džiugu, kad jaunieji tyrėjai ne tik įgijo daugiau žinių, bet ir pasinaudojo galimybe išklausyti bendraamžių pranešimų.

Pradinių klasių mokytojos Asta Dvareckienė ir Angelė Narkunienė taip pat turėjo galimybę tobulinti savo kvalifikaciją: jos paruošė mokinių praktinės veiklos stendinį pranešimą ,,Aplinka, kurioje gyvenu“ ir jį pristatė konferencijoje.

Miroslavo gimnazijos mokiniai ir mokytojos apdovanoti padėkos raštais ir rėmėjų dovanomis.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *