Alytaus kraštotyros muziejuje – natūralios odos paveikslų paroda

Dailininkė Darija Vaičiuvienė 15 metų kuria natūralios odos paveikslus, interjero detales, papuošalus, instaliacijas, alsuojančias modernumu, avangardu, abstrakcija. Dalininkės veiklos baras gana platus. Be jau minėtų dalykų  ji natūralia oda dekoruoja vienetines užrašų knygas, asmeninius darbo kalendorius, nuotraukų albumus, kuria vienetinius, konkrečiam interjerui pritaikytus natūralios odos paveikslus ir pano.

Darija, dirbdama Akmenės gimnazijoje, džiaugiasi paruošusi būrį savo mokinių ir sekėjų, dirbančių tiek tautodailės, tiek kitose taikomosios dailės srityse. Alytaus kraštotyros muziejuje dailininkė kartu su savo darbais pristato ir kitų akmeniškių – Eligijos Paulauskienės ir Robertos Naunikaitės meninius dirbinius. Visos moterys kuria skirtinga dvasia, tačiau vienu gyvenimišku ritmu alsuojančius kūrinius…

„Šiais laikais viskas labai greitai keičiasi, tačiau chaosą lydi tikrųjų vertybių, prasmės, šilumos ir jaukumo gija, viso to troškulys. Mano odiniai papuošalai – viso to išraiška. Papuošalas yra aprangos detalė, kuri turi magiškų galių. Papuošalu moterys padabina ne tik savo išorę, bet ir sielą. Papuošalas gali pakeisti ir nuotaiką, jis akyse įžiebia ugnelę, tuomet norisi išsitiesti, eiti lėčiau, nerūpestingai atmesti plaukų sruogą ir šypsotis”, – mintimis dalijasi Darija Vaičiuvienė.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *