Primename: medžių genėjimo ir pjovimo darbų savavališkai vykdyti negalima

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio ir Aplinkos apsaugos skyrių specialistai pastebėjo, kad prasidėjus pirmiesiems aplinkos tvarkymo darbams padaugėjo atvejų, kuomet gyventojai savavališkai, nepasirūpinę leidimais, geni ar pjauna medžius.

Primename, kad saugotinų medžių ir krūmų kirtimo, persodinimo ar kitokio pašalinimo, genėjimo darbai turi būti vykdomi turint Alytaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus išduotą leidimą kirsti, persodinti ar kitaip pašalinti, genėti saugotinus medžius ir krūmus (toliau – leidimas).

Želdynų ir želdinių savininkas ar valdytojas, kitas fizinis ar juridinis asmuo privalo pateikti savivaldybei argumentuotą nustatytos formos prašymą kirsti, persodinti ar kitaip pašalinti, genėti saugotinus medžius ir krūmus. Paslaugą galima užsisakyti ir elektroniniu būdu.

Leidimai išduodami žemės ar želdynų ir želdinių savininkams ir valdytojams ar jų įgaliotiems asmenims vadovaujantis Aplinkos ministerijos patvirtintu Saugotinų medžių ir krūmų kirtimo, persodinimo ar kitokio pašalinimo atvejų, šių darbų vykdymo ir leidimų šiems darbams išdavimo, medžių ir krūmų vertės atlyginimo tvarkos aprašu. Leidimus  išduoda Aplinkos apsaugos skyrius Želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisijos siūlymu. Šių leidimų kopijas Alytaus miesto daugiabučių namų gyventojai gali pasiimti Miesto ūkio skyriuje. Dėl leidimų Dainavos ir Putinų mikrorajonų gyventojus prašome kreiptis į Miesto ūkio skyriaus vyresnįjį specialistą Vitą Krakauską, tel. 55 126, 314 kab., Vidzgirio, Senamiesčio mikrorajonų – į šio skyriaus vyriausiąją specialistę Vidą Intukienę, tel. 55 196, 315 kab. Individualių namų gyventojus dėl leidimų prašome kreiptis į Aplinkos apsaugos skyrių.

Žaliąsias atliekas (šakas) Miesto ūkio skyriaus specialistai prašo gyventojus pristatyti į Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro kompostavimo aikšteles ir primena, kad šių atliekų  negalima palikti atliekų konteinerių aikštelėse.

2016 m. Aplinkos apsaugos skyrius išrašė 474 leidimus, šiais metais išrašyti 99 leidimai..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *