Birželį Alytuje – Olimpinė diena

Birželio 3 dieną Olimpinė ugnis pasieks Alytų, kuriame pirmą kartą vyks masiškiausias sporto renginys Lietuvoje – Olimpinė diena. Nemokamame renginyje, kuris skirtas supažindinti ir įtraukti visuomenę į sporto veiklą, šiais metais prisistatys rekordinis skaičius sporto šakų – dalyviai galės išbandyti virš 40 skirtingų rungčių.

Alytus vienai dienai taps tikru olimpiniu kaimeliu, nes renginiui prie pagrindinio miesto sporto objekto – Sporto rūmų bei Jaunimo parke, Naujosios, Žuvinto gatvėse bus skirtas virš 10 hektarų plotas, kurį užplūs įvairiausių sporto šakų federacijų ir klubų palapinės, stendai, aikštelės, takeliai.

Šventės dalyviams organizatoriai skelbia iššūkį pabandyti įveikti specialų kliūčių ruožą–išmėginti eilę skirtingų rungčių, rinkti už kiekvieną lipdukus ir gauti atitinkamus apdovanojimus.

Alytaus miesto savivaldybė drauge su Lietuvos olimpiniu fondu (LOF) šiais metais planuoja grandiozinį renginį, kuriame visą dieną vyks turnyrai tiek sporto profesionalams, tiek mėgėjams ar šeimoms su mažais vaikais. Bėgimo, dviračių, plaukimo, stalo teniso, gatvės gimnastikos, Crossfit varžybos – tik maža dalis Alytuje planuojamų sporto rungčių.

Žiūrovams taip pat neteks nuobodžiauti, nes organizatoriai žada įdomią pramoginę programą – gatvės šokėjų, riedutininkų, tarptautinių lėkščiasvydžio meistrų pasirodymus, meno konkursus, šventinį koncertą.

„Džiaugiamės, kad Olimpinė diena šiais metais vyks mūsų mieste. Alytui, kaip 2016 metais išrinktam sportiškiausiu miestui Lietuvoje, – tai didelė garbė ir pripažinimas. Taip pat labai džiugu, kad renginyje dalyvaus olimpiečiai, kurių tarpe bus ir alytiškių. Miestelėnams ir miesto svečiams bus galimybė su jais susipažinti, pabendrauti ar net pasivaržyti”, – kalbėjo Alytaus merasVytautas Grigaravičius.

Olimpinė diena visame pasaulyje švenčiama daugiau nei 60 metų, jos tikslą skleisti olimpines idėjas, skatinti žmones judėti ir išbandyti naujas sporto šakas atspindi šūkis “Judėk, sužinok, atrask”. Lietuvoje ši šventė pirmą kartą surengta 1989 metais sostinėje, kai olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis Gedimino pilyje uždegė Olimpinės dienos deglą.

Daugelį metų Olimpinė diena vykdavo Vilniuje, tačiau pastaraisiais metais Lietuvos olimpinio fondo iniciatyva šventė pradėjo keliauti po Lietuvą ir pasiekė ir Kauną, Šiaulius.

„Smagu, kad Olimpinė diena pastaraisiais metais tapo visos Lietuvos švente ir keliauja iš miesto į miestą. Tikimės, kad tie miestai, kuriuos pasieks didžioji Olimpinė diena, užsikrės olimpine dvasia ir vėliau patys rengs mažesnes vietines šventes“, – vylėsi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *