Pasaulio alytiškiai kviečiami sugrįžti

Birželio 17-ąją, šeštadienį – antrą Alytaus miesto šventės dieną Pasaulio alytiškių sambūris kviečia po visą pasaulį išsibarsčiusius miestelėnus sugrįžti namo – į Alytų! Šią dieną jie galės ne tik dalyvauti  miesto šventėje, bet ir rinksis į specialiai jiems organizuojamas veiklas.

“Pirmoji dienos dalis bus skirta atvirai konferencijai, kurios metu turėsime labai įdomių pasaulio alytiškių pranešimų, susijusių su neblėstančiu žmonių ryšiu su Alytumi, vyks diskusija apie Alytaus miesto šaknis ir atsiradimo priežastis. Tik nereikia nuogąstauti dėl ilgų kalbų, pranešimų formatas bus interaktyvus ir dinamiškas”, – teigia vienas iš organizatorių Karolis Navickas. Be konferencijos planuojama ir kontaktų mugė, kurioje įvairiais formatais prisistatys ir su miestelėnais bendraus pasaulio alytiškiai. Dienos programą užbaigs šventinis koncertas.

Planuojama pasaulio alytiškius burti, paskiriant miesto ambasadorius. Jau dabar į kvietimą atvykti ir suburti Airijos alytiškius atsiliepė stiprų ryšį su Alytumi jaučiantis atlikėjas Darius Mileris – Nojus. “Labai smagu, kad jūs nevadinate mūsų emigrantais, o kreipiatės kaip į pasaulio alytiškius”, – prisijungęs prie iniciatyvinės grupės susirinkimo džiaugėsi Nojus. Entuziastingai žinią sutiko ir buvusi Alytaus miesto savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėja Ilona Danė, šiuo metu gyvenanti Jungtinėje Karalystėje ir atstovausianti Derbio miesto alytiškiams.

Kviečiami prisijungti visi svetur gyvenantys aktyvūs alytiškiai, galintys ir norintys suburti aplink save Alytaus miesto žmones. Jų kontaktų iniciatyvinė grupė laukia el. paštu pasaulioalytiskiai@gmail.com. Žinoma, kviečiamas kiekvienas, net jei ir nežinote savo aplinkoje kitų alytiškių, čia bus vieta su jais susipažinti, užmegzti naujas pažintis – parvažiuokite, atvykite! Visą informaciją sekite Facebook paskyroje “Pasaulio alytiškių bendruomenė”.

 

Pasaulio alytiškių sambūrį organizuoja Alytus City Alumni nariai kartu su aktyviais alytiškiais.

Daugiau informacijos:

Roberta Venclovienė

+370 652 50280

pasaulioalytiskiai@gmail.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *