Nacionalinį diktantą rašė beveik 300 Alytaus rajono gyventojų

Praėjusį penktadienį Lietuvoje jau dešimtą kartą buvo rašomas Nacionalinis diktantas. Alytaus rajono savivaldybėje kasmet daugėja gimtosios kalbos puoselėtojų.Šiemet Marijus Žiedas diktavo Alvydo Šlepiko tekstą „Bedugnė“.

Susidomėjimas šiuo raštingumą skatinančiu konkursu pastaraisiais metais  ženkliai išaugo.Šiemet rajone rašybos bei skyrybos žinias prisiminė bei Nacionalinį diktantą rašė 298 žmonės,  iš kurių 73 suaugusieji  ir 225  mokiniai.Praėjusiais metais šiame konkurse dalyvavo 104, o užpernai – 95rajono gyventojai.

Nacionalinį diktantą Alytausrajono gyventojai rašė visose Alytaus rajono savivaldybės mokyklose bei Alytaus rajono savivaldybės viešoje bibliotekoje bei jos filialuose Verebiejuose ir Ūdrijoje.

Turimais duomenimis, daugiausia norinčių pasitikrinti savo rašybos ir skyrybos žinias sulauktaAlytaus r. Pivašiūnų gimnazijoje– 90 dalyvių (77 mokiniai, 13 suaugusiųjų).

Diktantą galima buvo rašyti ir namuose, o tekstą organizatoriams išsiųsti paštu. Rašiusieji savarankiškai negali konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo.

Nacionalinio diktanto tekstas (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais) jau paskelbtas svetainėse www.diktantas.lt, www.vlkk.lt ir DELFI. Kovo mėnesį planuojama taisyti parašytus tekstus, o balandį bus surengtas antras Nacionalinio diktanto turas, į kurį pirmojo turo nugalėtojai bus pakviesti asmeniškai.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Nuotr.Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *