Dailidžių ežerėliai taps dar patrauklesni – atnaujintas paplūdimių smėlis

Alytiškių pamėgti Didžiosios ir Mažosios Dailidžių ežerėliai taps dar patrauklesni – šią savaitę atnaujintas paplūdimių smėlis. 300 m3smulkaus, plauto smėlio išpilta šalia Didžiosios Dailidės ežerėlio ir 60 m3– šalia Mažosios Dailidės ežerėlio.

Kaip teigė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Vitas Krakauskas, smėlis šalia Didžiosios Dailidės ežerėlio supiltas ne tik paplūdimyje, bet ir į vandenį. „Vadinamajame vaikų pliaže smėlio pilta ir į vandenį tam, kad sumažėtų gylis ir ežerėlio krantas būtų patogus ir malonus maudytis“, – sakė V. Krakauskas.

Smėlio atnaujinimo darbus vykdžiusi UAB „Nivelita“ atvežtą smėlį išlygino, tačiau smėliui visiškai išdžiūvus jis bus lyginamas dar kartą.

Dailidžių paplūdimiai nauju smėliu nebuvo pildomi jau kelis metus – paskutinį kartą smėlis čia atnaujintas įgyvendinant Dailidžių ežerėlių aplinkos sutvarkymo projektus. Tačiau anksčiau šių ežerėlių paplūdimiuose buvo supiltas karjero smėlis, dabar – daug smulkesnis, plautas, 0,2 frakcijos smėlis.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *