Pacientų pervežimui – naujas greitosios medicinos pagalbos automobilis

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninei LR sveikatos apsaugos ministerija skyrė greitosios medicinos pagalbos automobilį pacientų pervežimui.

Šiuo automobiliu bus galima vežti pacientus iš vienos gydymo įstaigos į kitą ar pavežti į namus po gydymo. Iki šiol pervežimo paslaugą ligoninei teikdavo Alytaus rajono greitosios medicinos pagalbos stotis.

Pasak Alytaus S. Kudirkos ligoninės direktoriaus Artūro Vasiliausko, šis automobilis skirtas palengvinti greitosios medicinos pagalbos centro darbą. „Alytaus ligoninėje yra grupė pacientų, kuriuos dėl diagnostikos, reikalingų tyrimų reikia pervežti į kitą gydymo įstaigą, kartais reikia ligonį pervežti į slaugos skyrių ar namus. Todėl nuo šiol greitosios medicinos pagalbos centro darbuotojams to daryti nereikės, jie galės susikoncentruoti į skubius iškvietimus, o ligoninė savo pacientus galės pavežėti savo lėšomis, šiuo greitosios medicinos pagalbos automobiliu“, – kalbėjo A. Vasiliauskas.

Jo teigimu, šiame automobilyje nėra sudėtingos įrangos, kuri įprastai būna greitosios medicinos pagalbos automobiliuose, kadangi automobilis skirtas tik pavežėjimo paslaugai. Tai pirmas tokio tipo automobilis Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje.

Pasak Alytaus miesto mero Vytauto Grigaravičiaus, tikimasi, tai padės užtikrinti dar geresnę ligoninės teikiamų paslaugų kokybę. „Susitikimų su gyventojais metu į mane yra kreipęsi vienokį ar kitokį neįgalumą turintys žmonės dėl pavežėjimo problemos. Todėl, tikiuosi, šis automobilis padės spręsti panašias problemas bei palengvins darbą greitosios medicinos pagalbos stočiai“, – teigė V. Grigaravičius, kuris kartu su Alytaus rajono meru Algirdu Vrubliausku penktadienį apžiūrėjo naująjį pacientų pervežimui skirtą automobilį.

Automobilį Sveikatos apsaugos ministerija perdavė panaudos pagrindais. Automobilio vertė  – apie 38 tūkst. eurų.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus inf.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *