Alytaus lopšelyje-darželyje „Girinukas“ – projektas „Apkabinu tave, gimtine“

Prisiminę etnines tautos tradicijas, lopšelyje-darželyje „Girinukas” vykdėme tautinį projektą ,,Apkabinu tave, gimtine”. Mes, įstaigos pedagogai, ugdymo procese siekiame plėsti ugdytinių žinias apie Lietuvą, jos istoriją, liaudies papročius, tradicijas, ugdyti tautiškumą, patriotiškumą, meilę savo kraštui.

Grupėse vyko pokalbiai, diskusijos, žaidimai, veikė kūrybinės dirbtuvėlės – vaikai piešė, margino tautines juostas. Savaitės veiklą vainikavo šventė ,,Šoksim šokimėlį”, skirta Vasario 16-ajai paminėti, joje ne tik pasipuošėme naujais stilizuotais tautiniais drabužiais, grožėjomės grupių šokamais rateliais, bet ir sulaukėme svečių iš Senamiesčio pradinės mokyklos muzikinio sveikinimo.

Svečiai, tėveliai, vaikai galėjo pasivaikščioti ir pasigrožėti mūsų darželio erdvėse įkurtomis parodėlėmis. Tai moterų klubo ,,Skiaucinukas” kūrybiniai darbai ,,Gyvybės medis”, auklėtojų karpinių paroda ,,Verpstės”, atvirukų paroda ,,Atvirutė Lietuvai”, žaliojoje galerijoje vaikų kūrybiniais darbais ,,Tautinė juosta”, o seklytėlėje senolių nėriniais ,,Iš kraičio skrynios”.

Dėkojame tėveliams, padėjusiems organizuoti ir vykdyti  šį projektą.

Vyresnioji ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Aira Skripkiūnienė, priešmokyklinio ugdymo pedagogė Rima Šalaševičienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *