Septyniuose Alytaus miesto darželiuose – naujos vaikų žaidimų aikštelės

Alytaus miesto darželiams – naujos vaikų žaidimo aikštelės, vidaus sporto įrenginiai, aktyvumo pamokėlės, žaidimai ir kiti sportiniai užsiėmimai. Visa tai bus įgyvendinta bendro projekto su Lenkija „Būk aktyvus – būsi sveikas“ metu. Alytaus miesto savivaldybėje vyko pirmasis partnerių susitikimas – įžanginė konferencija.

Prie projekto prisijungė 20 darželių iš Alytaus, Varėnos, Lazdijų, Druskininkų ir Suvalkų miestų. Net septyni darželiai – iš Alytaus. „Labai džiugu, kad yra įgyvendinamas šis sveikos gyvensenos projektas. Siekiame, kad visuose Alytaus darželiuose vaikučiams būtų kuo geresnės sąlygos, todėl naujos, saugios žaidimų aikštelės, įvairi aktyvumo skatinimo veikla ženkliai prisidės prie to“, – susitikime sakė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Investicinių projektų skyriaus vedėjos Neringos Rinkevičiūtės, pagrindinis projekto tikslas – gerinti vaikų fizinę ir emocinę sveikatą. „Mūsų uždaviniai – sukurti vaikų sveikatos gerinimo programą ir įdiegti ją Lietuvos ir Lenkijos pasienio darželiuose, skatinti vaikų fizinį aktyvumą, įtraukti juos į naują, įdomią sportinę veiklą“, – kalbėjo N. Rinkevičiūtė.

Šis projektas unikalus ir tuo, kad vaikų fiziniam aktyvumui skatinti darželiuose bus siekiama pasitelkti NVO atstovų patirtį ir žinias. Kartu su visuomenės sveikatos, dietologų, NVO atstovų, psichologų pagalba bus sukurta sveikatos programa, skatinanti vaikų fizinį aktyvumą. Dar projekto metu darželiuose išbandyta programa vėliau galėtų būti pritaikyta ir kituose Lietuvos ir Lenkijos darželiuose. Viso projekte dalyvaus 3 471 vaikai.

Vaikų didesniam susidomėjimui fiziniu aktyvumu užtikrinti 9 Suvalkų miesto ir 11 Alytaus, Varėnos, Lazdijų ir Druskininkų darželių bus įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, o projekte dalyvaujantiems darželiams iš Lietuvos iš viso bus įsigyta ir 11 komplektų vidaus ir lauko sporto įrenginių.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus inf.

Vienas komentaras apie “Septyniuose Alytaus miesto darželiuose – naujos vaikų žaidimų aikštelės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *