Alytuje prie akcijos „Užrašyk Lietuvos vardą kitaip“ prisijungė dešimtys organizacijų ir šimtai alytiškių!

Alytiškiai tikrai moka švęsti Vasario 16-ąją – artėjant Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai Alytuje pasipylė gražių ir įdomių iniciatyvų lietus. Vasario mėnesio pradžioje Alytaus apskrities policijos komisariato inicijuota akcija „Parašyk Lietuvos vardą kitaip“ nuvilnijo per  daugelį Lietuvos miestų ir nukeliavo iki kaimyninės Lenkijos. Įspūdingais įvairiais būdais parašytais „Lietuva“ pasipuošė Alytaus miesto švietimo įstaigos, įmonės ir net gi vienas daugiabutis.

Alytiškiai atsiliepė į LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimą Vasario 16-ąją švęsti linksmai ir išradingai ir jau vasario 1 d. Rotušės aikštėje užrašė gyvą žodį „Lietuva“ ir iššūkį užrašyti Lietuvos vardą kitaip metę Birštono savivaldybei.

Prie akcijos „Parašyk Lietuvos vardą kitaip“ taip pat prisijungė Prienų, Marijampolės ir  Kalvarijos savivaldybės. Pastaroji savivaldybė parašyti Lietuvos vardą kitaip pakvietė Vilkaviškio rajono savivaldybę ir Lenkijos Respublikos Punsko, Seinų bei Suvalkų lietuvių bendruomenes.

Gražia ir prasminga akcija it virusu užsikrėtė ir kitos Alytaus miesto įstaigos, įmonės ir organizacijos. Žodį „Lietuva“ kitaip užrašė ir šiuo užrašu pasipuošė Alytaus Panemunės, Dzūkijos pagrindinių mokyklos, Jaunimo centras, Alytaus kultūros ir komunikacijos centras, „Sakalėlio“ pradinė mokykla lopšeliai-darželiai „Volungėlė“, „Linelis“, „Pasaka“, Alytaus miesto senjorų klubas „Labas pavakarys“, Alytaus J. Kunčino viešoji biblioteka ir daugybė kitų.

Dzūkijos pagrindinė mokykla net gi siekė Lietuvos mokyklų rekordo ir sudėliojo milžinišką žodį Lietuva iš 554 mokinių piešinių. Iš viso šiai akcijai nupiešta per 1000 piešinių, kurie papuošė mokyklos fasadą.

Užrašu „Lietuva“ pasipuošė ir Vingio g. 6 esantis daugiabutis. Jo gyventojai Paulius Kamblevičius ir Andrius Černiauskas „parašė“ Lietuvos vardą namo laiptinės languose. Šalies vėliavos spalvas atkartojantis užrašas suformuotas iš lipdukų, kuriuos specialiai  pagamino viena Vilniaus įmonė.

Ir tai dar ne visos artėjančiai Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai paminėti skirtos netradicinės akcijos ar iniciatyvos. Vasario 16-oji Dzūkijos sostinėje taip pat bus netradiciška. Alytiškiai šią dieną kviečiami dalyvauti bėgimo mėgėjų grupės Prasibėgam ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato organizuojamame 10 km bėgime ir bėgant miesto gatvėmis parašyti žodį Lietuva. Bėgimo pradžia 11 val. Startas – ant Pėsčiųjų ir dviračių tako ties parduotuve „Eglė“ (Statybininkų g. ir Naujosios g. sankryža).

Švęskime Vasario 16-ąją kartu!

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus inf.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *