Į darbą – dviračiu: pramonės rajone bus įrengiami nauji dviračių takai

Džiugi žinia dviračiais į darbą pramonės rajone vykstantiems alytiškiams – šiais metais Pramonės gatvėje bus įrengiamas naujas dviračių takas. Projekto pirmojo etapo metu nuo Putinų g. žiedinės sankryžos planuojama įrengti 750 m ilgio pėsčiųjų ir dviračių taką. Bendras numatomo įrengti pėsčiųjų ir dviračių tako Pramonės g. projekto ilgis siekia 2 km 300 m.

Įgyvendinant projektą planuojama įrengti 1,5 m pločio pėsčiųjų taką (trinkelės) ir 1,5 m pločio dviračių taką (asfalto danga). Taip pat bus įrengiamos poilsio vietos su dviračių stovais, suoliukais ir šiukšliadėžėmis, atnaujintos autobusų stotelės.

Dviračių takas bus įrengiamas atsižvelgiant į pramonės rajone dirbančių alytiškių poreikius. Alytaus miesto vadovų susitikimų su įmonių atstovais metu dažnas įmonės vadovas patikino, kad didelė dalis darbuotojų į darbą vyksta dviračiais, todėl patogus, saugus kelias į darbą – vienas prioritetų. Tikimasi, kad naujas dviračių takas pagerins susisiekimą mieste, keliavimas į darbą dviračiu bus patogesnis, tai paskatins dar daugiau gyventojų rinktis šią transporto priemonę.

Dviračių trasų infrastruktūros įrengimas nuo Putinų g. žiedo Pramonės gatvėje yra Alytaus regionų plėtros projektų sąraše. Jam įgyvendinti didžioji lėšų dalis bus skirta iš ES struktūrinių fondų. Šiuo metu yra pradėtos Pramonės g., įrengiant pėsčiųjų dviračių tako nuo Putinų g. žiedo, Alytuje, rekonstravimo darbų viešųjų pirkimų procedūros. 750 m ilgio tako įrengimo darbus planuojama pradėti liepos mėnesį.

Praėjusiais metais 750 m siekiantis dviračių takas taip pat įrengtas Putinų gatvėje (nuo Putinų g. žiedinės sankryžos link Naujosios g.).

 

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *