Automobilių kelių direkcijos direktorius E. Skrodenis: „Alytus turi aiškius susisiekimo infrastruktūros prioritetus“

„Džiugu, kad Alytaus miesto savivaldybė turi aiškius prioritetus, nesiblaškydama vienu metu įgyvendina kelis stambius, miestui svarbius susisiekimo infrastruktūros projektus ir kryptingai juda pirmyn“, – kalbėjo šiandien Alytuje apsilankęs Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius Egidijus Skrodenis. Kartu su Alytaus miesto vadovais jis aptarė pradėtų projektų tolesnį finansavimą, ateities planus.

„Susitikimo tikslas – apžvelgti, kur esame šiandien bei kaip vyks tolesni darbai“, – sakė Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius.  Šiuo metu iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos Kelių priežiūros plėtros programos dalinai finansuojami Naujosios bei Jotvingių g. rekonstrukcijos projektai.

„Šie projektai labai svarbūs, kadangi tai didelės reikšmės keliai – Naujoji gatvė, kuri jungiasi su pramonės rajonu bei Jotvingių g., kur yra keturių eismo juostų kelias. Tokių projektų įgyvendinimas ženkliai pagerins susisiekimą mieste“, – teigė E. Skrodenis, kuris lankydamasis Alytuje apžiūrėjo šias gatves. Jo teigimu, planuojant valstybinį susisiekimo tinklą reikia atsižvelgti į čia, Alytuje, gyvenančių žmonių poreikius, parengtus teritorinio planavimo dokumentus, kad projektai būtų gyvybingi ir užtikrintų patį geriausią susisiekimą keliaujantiems tiek automobiliais, tiek dviračiais ar pėsčiomis.

Alytaus miesto vadovai su Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovais taip pat aptarė tolesnes perspektyvas, ką planuojama įgyvendinti pabaigus šiuo metu įgyvendinamus projektus. Alytaus savivaldybės planuose – Ulonų ir Santaikos gatvių rekonstrukcija, taip pat bus siekiama įrengti pravažiavimo kelią nuo šiaurinio miesto apvažiavimo žiedinės sankryžos iki Miškininkų gatvės, tam, kad sunkiasvoris transportas nevažiuotų miesto gatvėmis.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *