Komitetuose baigtas svarstyti miesto biudžetas – 53,73 mln. Eurų

Alytaus miesto savivaldybės komitetai pirmadienį baigė svarstyti 2017 m. biudžeto projektą, vakar susirinkę frakcijų atstovai ir komitetų pirmininkai sudėjo galutinius taškus. Biudžeto projektas teikiamas tarybai tvirtinti vasario 9 d. Planuojamas šių metų savivaldybės biudžetas siekia 53,732  mln. Eur, metų eigoje jis dar augs pora milijonų eurų.

Biudžetą formuojančio Investicijų ekonomikos ir biudžeto komiteto pirmininkas „Alytaus piliečių” frakcijos atstovas Aurelijus Jaruševičius sako, jog biudžete numatytos visos miestui reikalingos priemonės, projektų kofinansavimas.

“Biudžeto formavimo principas išliko panašus – pirmiausiai tenkinant būtinuosius poreikius. Tačiau šiais metais buvo siekiama išgryninti vykdomų programų struktūrą, taip išvengiant besidubliuojančių funkcijų ir sudarant geresnes kontrolės galimybes, dėl to vietoj buvusių 14 programų lieka dešimt, kurios apima visas tipines savivaldos funkcijas,” – sakė A.Jaruševičius.

„Šiame biudžete numatyta daug dalykų, kuriuos planavome tiek savo programoje, tiek ir bendroje koalicijos – tai ir Dainų slėnio projektavimas, tualetai miesto parkuose, ekstremalaus sporto aikštelė Jaunimo parke. Džiaugiuosi, kad pavyko rasti sutarimą ir subalansuoti biudžetą, kuris ir vėl nedidins miesto įsiskolinimo, tai reiškia, kad gyvename pagal išgales. Tiesa, tam prireiks ir politinės valios priimti rinkliavos apmokėjimo tvarką, kurios įtaka taip pat įskaičiuota biudžeto projekte”, – sakė meras Vytautas Grigaravičius.

Biudžetas subalansuotas atsižvelgus į pateiktus frakcijų, komitetų bei gyventojų pasiūlymus. Opozicinė socialdemokratų frakcija savo siūlymus biudžetui pateikė po termino, tačiau ir į kai kuriuos jų buvo atsižvelgta. Tėvynės Sąjungos frakcijos pasiūlymu Švietimo programoje numatyta pilotinio projekto – elektronikos kūrybinių dirbtuvių įkūrimas vienoje iš švietimo įstaigų, taip pat klasės emigrantų vaikams įsteigimas. Konservatoriai taip pat siūlo 30 tūkst. Eur skirti verslo skatinimo programai, kurioje numatyta parama labai mažoms įmonėms ar fiziniams asmenims verslo idėjų atrankai ir subsidijavimui.  TS-LKD frakcija siūlo finansuoti ir Alytaus įvaizdžio kūrimo priemones bei pramonės parko plėtrą, kam taip pat numatytos lėšos biudžete.

Liberalų sąjūdžio frakcijos siūlymu numatytos trūkstamos lėšos  miesto reprezentacijai per sportą, kitiems sportiniams projektams ir reikmėms.  Liberalų siūlymu biudžete numatyta ir 10 tūkst. Eur. Alytaus lėlių teatro „Aitvaras” veiklai  bei 100 tūkst. Eur kultūros projektams finansuoti, kitiems kultūriniams renginiams. Dar 10 tūkst. Eurų liberalų pastangomis numatyta skirti vaikų ir mokinių veiklos projektams, papildomas lėšas skirti gydymo įstaigų.

Frakcija „Už Alytų” siūlė skirti lėšas miesto ligoninės įrangai, kas jau buvo numatyta biudžete ir anksčiau, taip pat atsižvelgta į pasiūlymą ir 10 tūkstančių eurų planuojama stebėjimo kamerų plėtros planavimui mieste, ieškant galimybių tai įgyvendinti per viešojo ir privataus sektoriaus partnerystę.

Į kai kuriuos frakcijų siūlymus nebuvo galima atsižvelgti, nes jie neatitinka Konkurencijos įstatymo nuostatų, o kai kuriems reikalingi atskiri tarybos sprendimai prieš skiriant finansavimą, tačiau pagal galimybes buvo įtraukti svarbiausi miesto gyventojams pasiūlymai, kuriuos įmanoma įgyvendinti iš šių metų biudžeto.

2017 metų biudžetas didesnis nei 2016-ųjų daugiau nei 9 mln. eurų. Tą lėmė geresnis planavimas, taip pat ir tai, kad pasikeitus įstatymams į biudžeto pajamas įskaičiuojamos ES paramos lėšos.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus inf.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *