Alytaus sporto ir rekreacijos centre – vienintelė Lietuvoje šaudymo įranga

Alytaus sporto ir rekreacijos centre, šalia esamų dešimties šaudymo vietų bus įrengta nauja šaudymo įranga. Šią įrangą LR krašto apsaugos ministerija padovanojo Antano Juozapavičiaus šaulių 1-ajai rinktinei, kuri savo ruožtu nusprendė, kad ji būtų įrengta VšĮ Alytaus sporto ir rekreacijos centre (ASRC).

„Norime, kad šia įranga galėtų naudotis tiek jaunieji šauliai, tiek kiti miesto vaikai ir jaunuoliai”, – teigė Šaulių 1-osios rinktinės vadas Skirmantas Valatkevičius, kuris patikino, kad jaunimas vis aktyviau domisi šaulių veikla.

„Matome, kad šios sporto šakos populiarumas Alytuje tikrai didelis. Alytiškiai pasiekia puikių šaudymo rezultatų, didelio susidomėjimo sulaukė ir nemokamos šaudymo pamokos Alytaus miesto 5-ųjų klasių mokiniams bei jaunųjų šaulių klasės. Tikimės, nauja įranga prisidės prie mokinių tobulėjimo”, – susitikime su savivaldybės specialistais, ASRC ir šaulių rinktinės atstovais kalbėjo mero pavaduotoja Valė Gibienė.

Siekiant skatinti prasmingą ir sveiką jaunimo laisvalaikio užimtumą, puoselėti jaunųjų šaulių, vaikų ir jaunimo patriotiškumą nuo 2015 metų Alytaus Putinų gimnazijoje veikia jaunųjų šaulių klasė, taip pat yra įgyvendinama Mokinių pirminio šaudymo pagrindų ir elgesio su ginklais mokymo programa. Jos metu ben­dro­jo ug­dy­mo mo­kyk­lų 5 kla­sių mo­ki­niai Aly­taus spor­to ir rek­re­a­ci­jos cen­tre turi galimybę nemokamai da­ly­vau­ti šau­dy­mo iš pneu­ma­ti­nio šau­tu­vo ir sau­gaus el­ge­sio su gin­klais mo­ky­muo­se. Juos pagal grafiką vyk­do keturi šau­dy­mo spor­to in­struk­to­riai – treneriai.

Pasak šaudymo trenerio Juozo Budrio, šia galimybe gali pasinaudoti visi norintys Alytaus miesto mokyklų penktokai, tačiau aktyviausiai šaudymo apmokymuose dalyvauja Šaltinių pagrindinės mokyklos mokiniai. Praėjusiais metais šaudykloje užsiėmimus lankė 465 penktokai.

Šiuo metu ASRC yra dešimties vietų šaudykla, o įrengus šaulių rinktinei dovanotą įrangą atsirastų dar 10 šaudymo vietų. „Turima įranga ir 20 šaudymo vietų taip pat atvertų kelius didesnio masto varžyboms. Pavyzdžiui, iki šiol Europos jaunimo šaudymo čempionatai vykdavo Švedijoje Suomijoje, kitose šalyse, turint vienintelę Lietuvoje ir Baltijos šalyse įrangą galėtume organizuoti tokias varžybas ir Alytuje”, – pasakojo J. Budrys.

Jaunųjų šaulių klasės bei Alytaus miesto penktokams skirtos šaudymo apmokymų programos pagrindas – 2014 metais pasirašyta Alytaus miesto savivaldybės ir Lietuvos kariuomenės Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono, Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios rinktinės, Lietuvos šaulių sąjungos karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1- osios rinktinės bendradarbiavimo sutartis, kuria šalys įsipareigojo bendradarbiauti, ugdydamos vaikų ir jaunimo pilietiškumą, patriotiškumą ir tautiškumą, naudodamos neformaliojo švietimo programas, supažindinti mokinius su kariuomene ir karo tarnyba.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *