Tie patys malonumai ne už kurortinę kainą

Dažnas mūsų sumanęs pasilepinti vandens ar pirčių malonumais ilgai nesvarstome ir puolame rinktis, kuria kryptimi – Birštono ar Druskininkų – patraukti. Ko jau ko, bet įstaigų, siūlančių gausybę vandens pramogų, SPA malonumų ir atpalaiduojančių pirčių šiuose kurortiniuose miestuose tikrai netrūksta.

Pasirodo pasipliuškenti baseine, išsivanoti vantomis ar atsipalaiduoti sūkurinėje vonioje visai nebūtina važiuoti kelias dešimtis kilometrų pas kaimynus. Tą galima padaryti čia, Dzūkijos sostinėje. Ir visai ne už kurortinę kainą.

Sporto ir rekreacijos centro direktorius Tomas Stupuris džiaugiasi, kad alytiškiai pastaruoju metu vis dažniau po sunkių darbų atsipalaiduoja ne kaimyninių miestų baseinuose ir pirtyse, o prieš keletą metų jo vadovaujamoje įstaigoje įrengtame beveik 100 kvadratinių metrų pirčių komplekse.

Dailiosios lyties atstovių čia ypač mėgstamos vandens aerobikos treniruotės, kurias veda plaukimo trenerė Viktorija Skroblienė. Baseine puikiai jaučiasi ir kelių mėnesių kūdikiai, kartu su mamomis dalyvaujantys jos organizuojamose vandens mankštose. Tuo tarpu vyrai dažniausiai renkasi suomiškos, garinės ar infraraudonųjų spindulių pirčių malonumus.

Štai vienoje populiariausių sanatorijų Birštone pasiplaukiojimas dvi valandas baseine ir pasibuvimas pirtyje suaugusiam žmogui atsieina 12 eurų, tos pačios sanatorijos padalinyje Druskininkuose šie malonumai kainuoja perpus mažiau, tačiau lankytojai priimami tik vakarais.

Alytaus baseine ir pirtyse dvi valandos suaugusiam žmogui kainuoja 5 eurus, moksleiviai, studentai, neįgalieji ir senjorai pramogauja čia dar pigiau – vos už 3,5 euro.  Pigiau leisti laiką gali ir šeimos – specialiai joms sukurti kompleksiniai bilietai, kurių kaina prasideda nuo 11 eurų.

„Mūsų pirčių komplekso lankytojų skaičius nuolat auga, o pelnas tik didėja. Šiuo metu aktyviai ieškome finansavimo,kad būtų galima praplėsti šią erdvę ir ja galėtų pasinaudoti dar daugiau alytiškių ar miesto svečių. Dabar dažnai nebegalime sutalpinti visų norinčių,- tikina T. Stupuris.

Tokį susidomėjimą lemia ne tik modernūs įrenginiai, bet ir pažangi kainodaros sistema – geriausia, lyginant su kurortinių ar net didžiųjų šalies miestų. Ji skatina apsilankyti baseine ir pirtyse ne kartą ar du, tačiau įsigyti abonementus ir užsukti čia nuolat“.

Ingrida Surdokaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *