Iš buvusios lopšelio-darželio direktorės savivaldybė sieks išsiieškoti per 40 tūkst. Eur žalos atlyginimo

Vykstant tyrimui dėl galimo lėšų pasisavinimo Alytaus miesto savivaldybė praėjusią savaitę pateikė ieškinį ir iš buvusios Alytaus lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ direktorės Lilijos Brusokienės siekia išsiieškoti patirtą 42 670,20 Eur žalą. Praėjusiais metais buvo nustatyta, kad buvusi darželio direktorė nuo 2009 iki 2016 m. galimai buvo įdarbinusi darbuotoją, su kuria buvo sudaryta darbo sutartis, mokamas darbo užmokestis, tačiau faktiškai šių pareigų ji nėjo. Dėl to Alytaus miesto savivaldybė, kaip lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ steigėja bei savininkė, patyrė daugiau kaip 40 tūkst. Eur žalą.

Įdarbintai darbuotojai nuo 2009-09-30 iki 2016-04-29 buvo išmokėta 25 829,85 Eur darbo užmokesčio ir 16 840,35 Eur sumokėta privalomų mokesčių į Valstybinį socialinio draudimo fondą iš lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ biudžeto.

Ši istorija paaiškėjo po praėjusių metų pavasarį lopšelyje-darželyje atlikto audito. Iš patikrintų dokumentų ir pokalbių su auklėtojomis ir kitais darbuotojais savivaldybės administracijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus specialistams kilo abejonių, ar juose nurodytas asmuo realiai dirbo.

Minėtu laikotarpiu kiekvieną mėnesį šiai darbuotojai buvo pervedamas atlyginimas iš Alytaus miesto savivaldybės biudžeto. Lopšelio-darželio buhalterijos duomenimis, oficialiais pavedimais 2009–2016 metais išmokėta 25 829,85 Eur darbo užmokesčio suma. Po atlikto vidaus audito Alytaus miesto savivaldybė kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą, ji ikiteisminį tyrimą pavedė atlikti Alytaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

 

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus inf.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *