Priešininkai aikštelėje, bičiuliai gyvenime

Ne aplankyti artimųjų, o vos dienai, sužaisti vienerių krepšinio varžybų į gimtąjį Alytų kartais sugrįžta kai kurie oranžiniam kamuoliui neabejingi emigrantai. Tokių pažįstantis sako sporto klubo „Vikingai“ prezidentas ir Alytaus miesto krepšinio lygos vyriausias teisėjas Arūnas Cibulskas.

Lygos taisyklės numato, kad iki atkrentamųjų varžybų žaidėjas privalo dalyvauti bent dvejose varžybose, priešingu atveju jis negalės žaisti finale, jei jo atstovaujama komanda į jį patektų. „Tik dėl krepšinio varžybų sugrįžti ryžtasi šią sporto šaką mylintys ir parako aikštelėje turintys miestelėnai. Ne kliūtis, kad jie gyvena Anglijoje ar Norvegijoje,- sako A. Cibulskas.

Nors Dzūkijos sostinėje kaip ir visoje šalyje krepšinis – labai mėgstama sporto šaka, tačiau labai stipriai įtakota emigracijos. Jei visi uždarbiaujantys svetur sugrįžtų, tai žaidžiantys krepšinį netilptų į sales. Tiesa, nepakaktų vien to, be pinigų – nė žingsnio į priekį“. Nors pagrindinė miesto krepšinio lygos rėmėja – savivaldybė, tačiau neretai varžybų organizatoriams papildomos finansinės paramos tenka ieškoti draugų ir pažįstamų tarpe.

Šį sezoną lygoje tarpusavyje varžosi dvylika komandų – dešimt Alytaus miesto, kitos dvi – Simno ir Lazdijų. Komandas atstovauja ne profesionalai, tiesiog krepšinį mėgstantys ir žaidžiantys žmonės. Tiesa, vienas komandos  narys gali būti profesionalas, žaisti bet kurioje mūsų šalies ar pasaulio krepšinio lygoje. Prieš du metus vieną iš miesto komandų atstovavo lenkas Adamas Lapeta, šiuo metu žaidžiantis Vilniaus „Lietuvos ryte“.

Anot A. Cibulsko, lygos tikslas – populiarinti krepšinį mieste, suburti jam neabejingus žmones, ypatingai jaunimą, kad jie aktyviai ir smagiai leistų laisvalaikį. Jis džiaugiasi, kad komandų nariai – ne tik priešininkai aikštelėje, bet ir bičiuliai už jos ribų, vadina juos „miesto krepšinio šeima“.

Štai pavyzdžiui lygoje žaidžianti „Saulakalnio“ komanda, anot A. Cibulsko, šį sezoną rodo išskirtinius rezultatus. Tai puikus pavyzdys, kaip jaunimas tobulėja, kelia sau didelius tikslus ir atkakliai jų siekia. „Prieš tris metus „Saulakalnis“ per visą sezoną nelaimėdavo nė vienų varžybų, praeitais metais jie jau buvo turnyrinės lentelės viduryje, o šiemet – tarp lyderių“,- pasakoja vyriausias lygos teisėjas.

Alytaus miesto krepšinio lygos sezonas prasideda lapkričio mėnesio pradžioje ir baigiasi kitų metų kovo mėnesį. Paprastai varžybos vyksta sekmadieniais Medicininės reabilitacijos ir sporto centro salėje, finaliniai susitikimai organizuojami Alytaus arenoje.

Be jau minėto „Saulakalnio“, dėl Alytaus miesto krepšinio lygos taurės kovoja „Randers“, „Tūzai“, „Kolegos“, „Ekstra“, „Vakarai“, „KASP“, „CO“, „Veteranai“, „Dainavos Kaukas“, „Simnas“ ir „Lazdijai“.

Ingrida Surdokaitė

Nuotraukos iš asmeninio archyvo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *