Ekologinių ūkių valdytojai turi atsiskaityti, kiek užaugino ir pardavė produkcijos

Alytaus rajone yra apie keturiasdešimt ekologinių ūkių. Jų valdytojai turi suskubti ir pranešti apie užaugintą ir patiektą rinkai ekologinę produkciją ekologinius ūkius sertifikuojančiai įstaigai.

Ekologinių ūkių valdytojai apie per metus užaugintą ir patiektą rinkai ekologinę produkciją kasmet iki sausio 15 dienos privalo pranešti VšĮ „Ekoagros“. Kadangi ši diena šiemet yra nedarbo, informaciją galima pateikti vėliau, iki sausio 16  dienos.

Kaip sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjas Stasys Supranavičius, atsiskaityti privalo ūkininkai, dalyvaujantys Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemonės „Ekologinis ūkininkavimas“ veikloje.

Pranešant apie per metus užaugintą ir patiektą rinkai produkciją reikia nurodyti produkto rūšį, pavadinimą, kiekį ir turimos produkcijos likučius.

Žemės ūkio skyriaus vedėjas S. Supranavičius atkreipia dėmesį, kad ūkininkai, nepateikę informacijos, gali netekti paramos. „Nesilaikantiems šio reikalavimo pareiškėjams parama einamaisiais metais mažinama 50 proc.“, – sakė S. Supranavičius.

Informacija apie užaugintą ir patiektą rinkai ekologinę produkciją pateikiama užpildant Ekologinės gamybos ūkio veiklos žurnalo lentelę „Augalininkystės, gyvulininkystės produkcijos apskaita“. Žurnalas turi būti saugomas penkerius metus.

 

Alytaus r. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *