Muzikos mokykloje surengtas Fortepijono pristatymo koncertas

Alytaus muzikos mokyklos bendruomenės svajonė – turėti koncertinį fortepijoną, kokių Lietuvoje yra vos keli – išsipildė. Norėdama padėkoti visiems, padėjusiems įsigyti šį brangų muzikos instrumentą, vakar Alytaus muzikos mokyklos bendruomenė surengė Fortepijono pristatymo koncertą, į kurį pasiklausyti jo skambesio susirinko gausus būrys svečių:  Seimo narys Robertas Šarknickas, Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius, tarybos nariai, Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, Alytaus šv. Angelų Sargų bažnyčios dekanas Arūnas Užupis, visuomeninių organizacijų Dzūkijos „Lions”, „Rotary” ir „Zonta” nariai, verslininkai, Alytaus muzikos mokyklos bendruomenė ir kt.

Renginio metu skambėjo daug nuoširdžių  padėkos žodžių ir gražių linkėjimų visiems, padėjusiems įsigyti šį Alytaus muzikos mokyklai labai reikalingą instrumentą. Alytaus miesto savivaldybės mero V. Grigaravičiaus teigimu, ši iniciatyva – gražus pavyzdys, kaip galima bendrai susitelkus  įgyvendinti gražią idėją, kurių, miesto vadovas viliasi, bus įgyvendinta dar ne viena.

„Rotary” klubo prezidentas Juozas Cicėnas džiaugėsi, kad su daugelio žmonių pagalba pavyko padaryti mažą stebuklą, kuris nuo šiol dar labiau garsins Alytaus miesto vardą.

„Zonta” klubo prezidentės Onutės Klinavičienės teigimu, jokie projektai ir idėjos neįgyvendinami be geros žmonių valios ir dosnios širdies. Džiaugdamasi muzikos mokyklos scenoje stovinčiu koncertiniu fortepijonu, muzikos mokyklos bendruomenei ji linkėjo, kad nuo šiol muzika ir dainos čia skambėtų dar garsiau. Nuoširdžius padėkos žodžius prie Alytaus muzikos svajonės išsipildymo prisidėjusiems skyrė „Lions” klubo prezidentas Andrius Stasiukynas.

Seimo narys Robertas Šarknickas, pasidžiaugęs  naujuoju fortepijonu, nepabūgo ir pats prie jo prisėsti bei, savo dukros paprašytas, jį išbandyti, paspaudęs keletą šio instrumento klavišų.

Už išpildytą Alytaus muzikos mokyklos bendruomenės svajonę visiems nuoširdžiai dėkojo šios mokyklos direktorė prof. doc. Aldona Vilkelienė: „Noriu padėkoti visų 580 muzikos mokyklą lankančių mokinių vardu, iš kurių 158 mokiniai yra fortepijono skyriaus mokiniai. Šis fortepijonas nupirktas ne vieneriems, o mažiausiai 50 metų, tai investicija į Alytaus miesto kultūrą, istoriją”, –  teigė ji.

Fortepijono pristatymo koncerte skambėjo  Justinos Gringytės (mecosopranas), pianistės Veronikos Kopjavos, koncertmeisterės Mildos Umbrusevičiūtės ir Alytaus muzikos mokyklos mokinių atliekami kūriniai.

Alytaus m. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *