Siekiant didesnio saugumo tamsiu paros metu – prailgintas gatvių apšvietimo laikas

Siekiant užtikrinti didesnį gyventojų saugumą tamsiu paros metu perreguliuotas gatvių apšvietimas – gatvių šviestuvai pradeda šviesti anksčiau ir užgęsta vėliau.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Kęstučio Žuromsko, siekiama, kad gyventojai Alytuje jaustųsi ir būtų saugesni. „Tamsus paros metas vis dar yra ilgesnis už šviesųjį, todėl nesinori taupyti gyventojų saugumo sąskaita. Siekiama pagerinti tiek eismo dalyvių matomumo sąlygas, tiek bendrą saugumą mieste. Atsižvelgėme ir į gyventojų pastebėjimus, kad gatvės būtų apšviestos ilgiau”, – kalbėjo K. Žuromskas.

Apšvietimas įsijungia apytiksliai 15 min anksčiau ir išsijungia 15 min vėliau. Miesto ūkio skyriaus specialistų teigimu, priklausomai nuo debesuotumo ar kitų gamtinių sąlygų skirtingose miesto vietose apšvietimo įsijungimo ar išsijungimo laikas gali skirtis keliomis minutėmis. „Apšvietimą įjungia ir išjungia ne žmogus – jis įjungiamas fotoelemento pagalba, kuris reaguoja į šviesos kiekį. Tačiau skirtingose miesto vietose fotoelementai gali sureaguoti šiek tiek skirtingai ir atsirasti kelių minučių paklaida”, – sakė Miesto ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Algis Ulčickas.

Miesto apšvietimas įjungiamas iš 80 valdymo spintose esančių fotoelementų.

Alytaus m. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *