Sergamumas gripu Alytaus apskrityje auga

Praeitą savaitę Alytaus apskrityje padaugėjo sergančiųjų gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, informuoja Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Alytaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyrius.

Anot jo vedėjos Janinos Dvilinskienės, jei priešpaskutinę 2016-ųjų metų savaitę sergančiųjų buvo sumažėję daugiau kaip 8 procentais, tai paskutinėmis praeitų metų dienomis ligonių skaičius padidėjo daugiau kaip 10 procentų.

Naujųjų metų sausio 1-ąją sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis buvo padidėjęs visose apskrities teritorijose, išskyrus Alytaus rajoną, 10 tūkstančių gyventojų teko net 55 gripo atvejai.

Alytaus mieste sergamumas padidėjo 6 procentais, tačiau iš 715 ligonių tik 22 buvo diagnozuotas gripas. Druskininkų savivaldybės teritorijoje sergamumas gripu ir kitomis viršutinių kvėpavimo takų ligomis išaugo net 1,4 karto, Lazdijų rajone – daugiau kaip 16 procentų, o Varėnos rajone – beveik 27 procentais.

Sergančiųjų skaičius mažėjo tik Alytaus rajone ir sudarė beveik 14 procentų, iš 150 ligonių vos 10 gripo atvejų.

Gripo epidemija skelbiama, kai 10 tūkstančių gyventojų tenka 100 susirgimų gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis atvejų. Epidemijos metu žmonėms rekomenduojama vengti kontakto su ligoniais, susibūrimo vietų, naudotis viešuoju transportu.

Ingrida Surdokaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *