Socialinių paslaugų centre – žiemos švenčių nuotaika

Nors už lango gūdžiausias metų mėnuo, kuris mums atneša ilgiausius ir tamsiausius vakarus, šventinės nuotaikos neapleidžia ir pripildo mus šviesos ir laukimo. Alytaus miesto socialinių paslaugų centre vykusios šventinės popietės suartino visą centro bendruomenę – dienos centrų lankytojus, jų artimuosius, įstaigos darbuotojus.

Gruodžio 21 dieną Vaikų dienos centro lankytojai ir jų artimieji susirinko į renginį „Kūčių ramybės popietė”. Renginio metu dalyviams priminta apie Šv.Kūčių reikšmę kiekvienam iš mūsų, santykių su artimaisiais puoselėjimą, bendruomeniškumą ir šeimos vertybes. Popietėje dalyvavo Šv. Brunono Kverfurtiečio parapijos klebonas Valdas Simanaitis, kuris kalbėjo apie dvasingumą, su susirinkusiais sukalbėjo bendrą maldą, laužė kalėdaičius ir pakvietė prie bendro, tradicinio Kūčių stalo. Klebonas aplankė ir Neįgaliųjų dienos centro lankytojus, dalijosi Kalėdaičiais, sukalbėjo bendrą maldą. Popietės metu buvo jaučiama šilta ir jauki atmosfera, kuri visiems priminė – šventės jau čia. Renginys „Kūčių ramybės popietė” viena iš Alytaus miesto socialinių paslaugų vykdomo projekto „Vaikystės vaivorykštė – 3″ veiklų, kuriam finansavimas skirtas įgyvendinant  Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos įgyvendinamos Vaiko gerovės 2013-2018 metų programos priemonę „Plėsti vaikų dienos centrus savivaldybėse, teikiant nestacionarias dienos socialinės priežiūros paslaugas vaikams ir šeimoms”. Projekto dėka įsigytos ne tik vaišės ir kiti organizavimui reikalingi daiktai, bet ir šventinės dovanos Vaikų dienos centro lankytojams, padėkos aktyviai dalyvaujantiems šeimų nariams.

Gruodžio 22 dieną vyko bendra Vaikų dienos centro ir Neįgaliųjų dienos centro lankytojų šventė Šv.Kalėdų proga. Jai lankytojai drauge sukūrė pasirodymą pagal pasaką „Mergaitė su degtukais”, dainavo bendrą dainą, solo dainas atliko Neįgaliųjų dienos centro lankytojos Karolina ir Daiva. Ypatingą šventinę jaukumo nuotaiką sukūrė graži dienos centrų bendrystė, kai abiejų dienos centrų lankytojai drauge kūrė šventę, repetavo, planavo pasirodymus. Susirinkę tėveliai ir artimieji džiaugėsi aplankę Neįgaliųjų dienos centro lankytojų parodą „Amatų asorti”.

Dėkojame visai Socialinių paslaugų centro bendruomenei už dalyvavimą, pastangas, palaikymą, kurį jaučiame ne tik artėjant šventėms, Jūs padedate mums laikytis savo tikslų ir tvirtai žengti visus metus.

Socialinių paslaugų centro kolektyvas linki gražių ir prasmingų švenčių. Kaip dainavo mūsų lankytojai – „Kalėdos ne juokas, ir net ne žaislai, Kalėdos tai mūsų gerieji darbai.”

Alytaus m. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *