Skirta parama gerai besimokantiems Alytaus rajono jaunuoliams

Alytaus rajono savivaldybės parama už gerą mokymąsi universitetuose, kolegijose ir profesinėse mokyklose skirta dvidešimt keturiems jaunuoliams. Septyniolika metų gyvuojančio Studijų rėmimo fondo taryba šiais metais jiems paskirstė beveik 8 tūkst. eurų.
Alytaus rajono studijų rėmimo fondo tarybai buvo pateikti 27 studentų ir mokinių prašymai paramai gauti. Šešiolikai, kurie atitiko Alytaus rajono studijų rėmimo fondo nuostatus, parama paskirta savivaldybės administracijos direktorės Jolantos Kručkauskaitės įsakymu. Studijų rėmimo fondo taryba, įvertinusi jų aukštą egzaminų vidurkį, šeimų pajamas bei kitas aplinkybes, pasiūlė Alytaus rajono savivaldybės tarybai paramą skirti išimties tvarka dar aštuoniems studentams ir moksleiviams, kurie neatitiko kriterijų, Taryba nusprendė paremti ir šiuos gerai besimokančius jaunuolius.
Naujųjų metų išvakarėse su universitetuose, kolegijose ir profesinėse mokyklose besimokančiais Alytaus rajono jaunuoliais, kuriems skirta savivaldybės parama, susitiko rajono meras Algirdas Vrubliauskas, vicemeras Arvydas Balčiūnas, mero patarėjas Sergejus Riabininas, savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė, Studijų rėmimo fondo tarybos narys Kęstutis Patinskas, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė.
Studentų paramą prieš septyniolika metų inicijavo rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, kuris yra ir Studijų rėmimo fondo pirmininkas. Savivaldybės tarybai pritarus jo siūlymui, antri metai parama skiriama ne tik universitetuose, bet ir kolegijose bei profesinėse mokyklose gerai besimokantiems rajono jaunuoliams.
A. Vrubliauskas sveikindamas šiais metais paramą gavusį jaunimą pavadino juos rajono vaikais ir pastebėjo, kad šie atrodo nuo studijų šiek tiek pavargę, tačiau yra tie, kurie labai gerai mokosi. „Kaip ir kiekvienas darbas, taip ir studijos pareikalauja energijos, jėgų, ryžto. Labai džiaugiuosi, kad mes jūsų turime tiek daug. Kai kuriem dalykams pinigų šiek tiek gailima, jums visada skiriami su dideliu džiaugsmu“, – sakė rajono vadovas. Jis pažymėjo, kad savivaldybei labai svarbus ryšys su rajono jaunimu, todėl norisi, kad jis būtų glaudesnis, kvietė teikti pasiūlymus įvairiais klausimais, taip pat ir dėl Studijų rėmimo fondo.
Meras palinkėjo studentams jaunatviško polėkio, kad mokantis liktų laiko ir savišvietai, teatrui, bendravimui, neprarasti žmogiško ryšio, ypač su gimtais namais. „Labai prašau neprarasti ryšio su savo tėviške, gimtais namais, mūsų savivaldybe. Būkite ir toliau gerais mūsų rajono vaikais“, – sakė meras ir padėkojo pažangiems jauniems žmonėms, kad jie yra.
Iš šiais metais Alytaus rajono savivaldybės paramą gavusių 24 jaunuolių 14 yra universitetų, 3 kolegijų studentai ir 7 profesinių mokyklų moksleiviai.
Alytaus r.  sav. inf.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *