Naujaisiais metais kiekvienam Alytaus naujagimiui – savivaldybės dovana

Lininis vokelis – antklodė kūdikiui su išsiuvinėta skulptūra „Jaunystė” ir užrašu „Aš gimiau alytiškiu” bei kūdikio albumas  – tokia dovanėlė nuo savivaldybės lauks naujagimių tėvelių. Alytaus miesto  vicemerės Valės Gibienės teigimu, taip siekiama parodyti dėmesį kiekvienai jaunai alytiškių šeimai ir kartu pasidžiaugti kiekvienu naujai gimusiu Alytaus miesto gyventoju.

„Norime, kad tai būtų naudinga ir praktiška dovanėlė, bet tuo pačiu ir simbolinė – priminimas, kad gimei alytiškiu. Man, kaip mamai, visuomet malonu, tai, kas susiję su kūdikio gimimu, jo kūdikyste, saugau  kiekvieno iš trijų savo vaikų pirmuosius daiktus, kurie man primeną jų atėjimą į žemę, pirmuosius žingsnius šiame gyvenime. Tai vertina ir mano vaikai. Tikiu, kad ši autentiška dovanėlė, po kažkiek metų šiems naujagimiams primins, kad jų gimtasis miestas Alytus,” – dalijosi mintimis V.Gibienė

Dovanėlė bus įteikiama visiems naujagimiams, kurių bent vienas iš tėvelių gyvenamąją vietą deklaravęs mūsų mieste. Ją pasiimti nuo sausio 1-osios bus galima savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje. Dovaną atsiimti bus galima iki kūdikiui sukaks 3 mėnesiai.

2017 m. laukia dar viena naujovė. Nuo sausio 1 d. nebus išduodami popieriniai gimimo liudijimai. Gimimas bus registruojamas remiantis tėvų, ar vieno iš jų, prašymu, kurį bus galima pateikti ir elektroniniu būdu  – per metrikacijos el. paslaugų informacinę sistemą (MEPIS). Užsisakę gimimo registravimą el. būdu tėveliai neprivalės ateiti į Civilinės metrikacijos skyrių, nebent norės gauti gimimą liudijantį išrašą.

Alytaus m. sav. inf.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *