VMI primena: GPM nuo gruodžio mėnesį išmokėto darbo užmokesčio turėtų būti sumokėtas iki metų pabaigos

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) primena, kad darbdaviai, gruodžio mėnesį išmokėję darbo užmokestį ar dalį jo (pvz., avansą)*, nepamirštų gyventojų pajamų mokestį (GPM) sumokėti iki gruodžio mėnesio paskutinės dienos.

„Įprastai, mokėdamas darbo užmokestį dalimis, darbdavys einamuoju mėnesiu išmoka avansą, o likusią atlyginimo dalį – per kito mėnesio 10 darbo dienų. Tokiu atveju, iki to mėnesio 15 d. pajamų mokestis yra apskaičiuojamas ir sumokamas nuo abiejų išmokėtų dalių sumos. Gruodžio mėnuo šiuo požiūriu yra išskirtinis”, – paaiškina Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pridurdama, kad didžioji dalis mokesčių mokėtojų mokestines prievoles atlieka laiku, tačiau kasmet pasitaiko GPM sumokėjimo už gruodžio mėnesį vėlavimo atvejų, o Kauno apskrityje kasmet vėluoja apie 1000 tų pačių mokesčių mokėtojų.

Kauno AVMI primena, kad patogiausias būdas sužinoti informaciją apie mokestines prievoles – prisijungti prie sistemos Mano VMI (https://www.vmi.lt/manovmi/) arba išmaniesiems telefonams skirtos programėlės e.VMI (https://www.vmi.lt/cms/mobiliosios-programeles).

Daugiau informacijos, susijusios su GPM sumokėjimu bei visais kitais mokesčių klausimais, gyventojai gali rasti VMI internetiniame tinklalapyje www.vmi.lt, taip pat paskambinę trumpuoju numeriu 1882. Telefoninės konsultacijos yra įrašomos ir saugomos 5 m. bei prilygsta rašytinėms konsultacijoms.

* – Pavyzdžiui, darbdavys gruodžio mėnesio darbo užmokesčio avansą išmoka gruodžio mėnesį, o likusią atlyginimo dalį išmokės sausio 9 d., gyventojų pajamų mokestis nuo gruodžio mėnesio darbo užmokesčio avanso turi būti sumokėtas ne vėliau kaip iki sausio 2 d. (kadangi gruodžio 31 d. šiais metais yra nedarbo diena).

Alytaus m. sav. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *