Pirmieji Lietuvoje: net tris saugumo elementus apjungianti perėja įrengta Alytuje

Pirmoji Lietuvoje net tris saugumo elementus apjungianti perėja įrengta Alytuje, Naujojoje g. Pėsčiųjų saugumą čia užtikrins kryptinis papildomas apšvietimas, LED šviestukai įmontuoti kelio dangoje ir virš kelio ženklų.

„Technologijos naujoviškos, sprendimas inovatyvus. Tai pirmoji tokia perėja Lietuvoje, kurioje panaudoti tokie trys saugos elementai”, – kalbėjo Alytaus mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius.

Pasak darbų atlikimo konkursą laimėjusios įmonės „Biseris” verslo plėtros vadovo Viliaus Misikonio, Naujojoje g.  ties sankirta su Miklusėnų g. esanti perėja ypatinga ir tuo, kad čia įrengti judesio detektoriai, kurie reaguos, kada į perėją įžengia žmogus. „Šviestukai ir kryptinis apšvietimas nedegs nuolat. Perėjoje yra įmontuoti detektoriai, kurie reaguos į artėjantį pėsčiąjį ir tik tada pradės mirksėti. Pastebėjome, kad vairuotojai prie nuolat mirksinčių saugumo priemonių greitai pripranta, tad tikimės, kad ši perėja, kurios šviestukai mirskės tik prisiartinus pėstiesiems, bus žymiai efektyvesnė”, – V. Misikonis.

Tokių inovatyvių saugaus eismo sprendinių iniciatoriai miesto tarybos nariai Marius Grišmanauskas ir Aurelijus Jaruševičius tikisi, kad toks pavyzdinis variantas ateityje bus pritaikomas ir kitoms miesto perėjoms. „Su kolega pradėjome gvildenti šią mintį. Tikslas buvo parengti pavyzdinę perėją, kuri atitiktų visus saugumo reikalavimus. Turint pavyzdinį principą ir stebint, kaip tai pasiteisina galima tai pritaikyti ir kitoms miesto perėjoms”, – kalbėjo A. Jaruševičius.

Artimiausiu metu papildomas saugumo priemones planuojama įrengti Naujojoje g. esančioje šalia prekybos centro „Maxima”, vėliau ir kitose miesto perėjose.
Alytaus m. sav. inf.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *